Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Izrael kontra Irán?

Izrael kontra Irán?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mitől ilyen bátor Irán, hogy olyan kijelentéseket tesz, hogy bármikor eltörölheti Izraelt, ha a 6 napos háborúban Egyiptom, Jordánia, Szíria, Irak sem volt képes rá a fölényük ellenében. Nem tudom elhinni, hogy a létszámfölényen kívül technikailag fejlettebbek lennének, mindkét fél erősen motivált egymással szemben, Izrael pont az ellenkezőjét állítja, miszerint 300 halottal számolnának saját részről egy 3 hétig tartó háború esetén, ti hogy lőnétek be az erőviszonyokat? (gondolok itt a feleket támogató országok segítségére is)
2012. ápr. 5. 16:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen, bocs, igazad van.
2012. ápr. 6. 20:50
 12/16 anonim ***** válasza:
Néha olvasok egy-egy cikket ezzel kapcsolatban. Én kinézem izraelből, hogy egyedül is megtámadja Iránt. Az, hogy Amerika ebbe a konfliktusba mikor avatkozik bele, vagy egyáltalán beleavatkozik-e az kérdéses, de ha beleszól, akkor mindenképpen izrael oldalára áll. Az egy másik kérdés, hogy kik lennének Irán szövetségesei. Úgy tudom, hogy Oroszország és Kína is erősen ellenzi izrael uszító politikáját, úgyhogy (magánvélemény) ha nekik is bele kell avatkozni a dolgokba, szerintem Irán oldalára állnának. Más kérdés, hogy izrael kikre számíthat még, ugyanis Németország és Anglia is kijelentette, hogy ők ebből kimaradnának. Megint csak magánvéleményem szerint Szíria is Iránt támogatná, ha másért nem is már csak Amerika ellen is. Tény, hogy Irán is fel van fegyverkezve. Az, hogy kinek mennyire modern felszerelései vannak, nem biztos, hogy ez egy döntő tényező egy háborúban(az viszont tény, hogy lényeges). Mindent összevetve reméljük, hogy nem kerül sor egy ilyen konfliktusra, a világnak most nagyon nincs erre szüksége. (Ha nagy hülyeségeket írtam, legyetek szívesek ne szóljatok le, ahogy említettem annyira nem vagyok tájékozott a témában)
2012. ápr. 12. 20:09
 13/16 anonim ***** válasza:
62%

"Izrael uszító politikáját"??!!!

Tenyleg nem vagy kepben. Az irani vezetok 30 eve minden unnepi beszedukben kijelentik, hogy Izraelt el kell torolni, hogy Iran el is fogja torolni, es hogy az irani atom Izraelt elpusztitja, mig Irannak - a nagy terulete miatt- legfeljebb csak karokat lehet okozni. Az irani vezetok azt szavaltatjak a neppel, hogy "Halal Izraelre"...

Es szerinted meg Izrael uszit?!

2012. ápr. 12. 21:19
 14/16 A kérdező kommentje:
nem, Izrael csak megnyomorítja szegény palesztinokat nap mint nap, míg Irán csak beszél a pusztításról, addig Izrael csinálja is..
2012. ápr. 14. 22:17
 15/16 anonim ***** válasza:
55%

.. nem, Izrael csak megnyomorítja szegény palesztinokat nap mint nap, ..

Aha, azért van 6% os gazdasági növekedés a Palesztin Hatoság területén.

2012. ápr. 15. 08:36
 16/16 claidheamohmor ***** válasza:
nem is tudom, valaki ír itt az arabokról... az irániak zömmel perzsák,és ki nem állhatják egymást az arabokkal. Az a helyzet, hogy a muszlimok közt rengeteg etnikum létezik, és ha ez nem lenne elég, még vallási ellentéteik is vannak. Időnként vannak náluk nagy vállveregetéses összeborulások, meg közös célok, de amúgy tojnak egymásra magasról. A zsidókat meg kötve hiszem, hogy meg tudnák verni, akármilyen csúnya háborút is vívnának. A 300 halott szerintem elég vak duma, de iráni részről sem értem ezt a habzó szájú melldöngetést :)
2012. ápr. 20. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!