Az SS és a Wehrmacht tényleg nem szimpatizált?
tényleg nem.
az elején a Wermach lenézte az SS-t mert útszéli verőlegényeknek tartotta őket (volt is benne valami), az SS alapból lenézett mindenkit, mert ők válogatott áriák voltak. késöbb az SS bizonyította ugyan a rátermettségét (pl. a páncélos alakulatok), de a mentalitásuk, az esztelen harctéri viselkedésük és főleg a viselkedésük a hadifoglyokkal, elfoglalt területek lakosaival, zsidókkal stb. ismételten utálatott váltott ki a reguláris hadsereg tagjaiból.
3.-ik vagyok. Én meg azt felejtettem el, hogy valóban ultradurva komandós arcok voltak!A kommandós csapatok vezetőjét valami Skorzeny-nek hívták, igazi brutál katona volt,a szövetségesek csak úgy nevezték; " A világ legveszedelmesebb embere.." '43-ban hajszál híjján elkapta egy kis titkos kommandókülönítményük Titót magát!, holott az ő főhadiszállása akkoriban egy kis szigeten volt a horvát partoknál, Rovijn- vagy Rovino mellett. Tavaly ott szilvesztereztem, rálátni a szigetre, elképzeltem milyen lehetett nyílt vizen megközelíteni az ultraőrzött szigetet:D:D
Ja, és azt tudtad, hogy '44 október 15.-én, amikorra már világos volt Hitler számára, hogy Horthy szeretne kilépni a német szövetségből és béketárgyalásokat folytat a ruszkikkal, szóval fogta magát egy kis különítménnyel, oszt nemes egyszerűséggel ellopták az ifjabb Horthy
Miklóst,másnap beültették a "helyére" a németeket kiszolgáló nyilas kormányt, így tudták biztosítani a maguk számára Magyarország "kitartását" a tengelyhatalmak oldalán!...:D:D:D:D
Olyan katonáik is voltak, akiket a szövetséges vonalak mögé dobáltak le kémkedni, összezavarni, kitűnően beszélték az angolt, franciát, még a szlenget is!
...És ezért nem szabad egy kalap alá venni a vaskeresztet és a horogkeresztet...
Csak sokan elfelejtik.
Schutzstaffel (két f-fel) és nem tanács, hanem alakulat.
egyébként jó, amit írtál...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!