A cigányok hadkötelesek, úgy mint a magyarok?
Figyelt kérdés
2012. jan. 5. 21:42
1/10 anonim válasza:
Mért? léteznek cigányként nyilvántartott állampolgárok? Mert akkor itt nem, max cigányiában.
2/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Arra gondoltam, hogy ők is itt laknak, így ők is kötelesek rendkívüli helyzetben, hadba állni.
2012. jan. 5. 21:45
4/10 anonim válasza:
Sőt, amikor még én a sorkatonai szolgálatomat töltöttem ('87-89), voltak cigány katonatársaim! Igaz a legtöbben, mivel iskolázatlanok voltak leginkább fegyvertelen szolgálatot láttak el (pl. építő században), de akinek megvolt a 8 általánosa, az rendes szolgálatot látott el.
5/10 anonim válasza:
Amíg volt sorkatonaság,nekik is be kellett vonulniuk. A sorkötelesség minden magyar állampolgárra vonatkozik. Ettől talán csak a határon túl élő kettős állampolgárok lesznek kivételek. Bár az állampolgársági kötelességekhez ez is hozzátartozik.
6/10 anonim válasza:
Ugyanolyan állampolgárok mint bármelyikünk. Ők is hadkötelesek. És képzeld, a szerződéses és hivatásos katonák között is szép számmal megtalálhatók.
7/10 anonim válasza:
Szinte mind TBC-s, AIDS-es, üszkös, leprás szóval a többségét nem hívnák be szirentem mivel valami betegségük úgyis van. Csak egy elenyésző részét.
8/10 anonim válasza:
A II. világháborúban is magyar katonák voltak. (sőt a zsidók is). Doni naplókban olvasható, hogy semmiben nem maradtak el a magyaroktól. (mondjuk az is igaz, hogy akkor még a romák voltak többségben,. nem a magukat romának valló oláhok, mint most)
10/10 anonim válasza:
igen, de hitler már kiírtotta őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!