Milyennek képzelsz el egy erős magyar hadsereget?
17:39 egyetértek 110%
21:14 sokat codoztál... létezik ilyen hogy trianon meg elbuktunk 2 világháborút is korlátozva van a haderőnk létszáma és a haditechnikánk létszáma is 2928 harci gép na ezen röhögtem ennyi van az amcsinak vagy az oroszoknak is már 13 grippen működtetése is nagy feladat nem hogy több ezer....
Én olyan hadsereget képzelnék el, ami nem elsősorban a honvédelem, hanem a NATO-tagságunk érdekeit szolgálja. Hiszen egy katonai szövetség része vagyunk. Akkor lehetnénk a büszke a magyar hadseregre, hogyha mondjuk történne egy NATO-beavatkozás valahol a világban (mint a líbiai), akkor a magyar haderő is érdemi módon be tudna kapcsolódni.
Ehhez elsősorban a légierőt kellene fejleszteni. A jelenlegi szinten el se jutnának Afrikáig :) Ehhez sok új felszerelés kell (pl. légi tankolás megoldása), és képzett emberek.
Ami a szárazföldi erőket illeti: szerintem viszonylag kevés, de annál jobban kiképzett, elit katonára lenne szükség. Amerikából, vagy Nyugat-Európából kérhetnénk kiképzőtiszteket és vásárolhatnánk felszereléseket.
Létszám: 10000 hivatásos + 50000 tartalékos.
Harckocsi: 70 Leopard 2A5 vagy A6.
Vadászgép: 22 Grippen.
Harci helikopter: 15 AH-64 vagy 20 AH-1W vagy 15 Tiger
Szállító helikopter: 18 S70i (lengyelek gyártják)
Légvédelem: 8 Patriot
Fegyver: G36C
IFV: 300 Patria vagy Warrior (ha a britek eladnak egyáltalán)
Új sisak, ACU ruházat és minden más nyugati technika.:)
És most kihúztam a biliből a kezem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!