Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyennek képzelsz el egy...

Milyennek képzelsz el egy erős magyar hadsereget?

Figyelt kérdés
Szerinted mi kéne ahhoz, hogy Magyarországnak ütőképes hadserege legyen? Mennyi katona és milyen fegyverek (harckocsik, vadászgépek, harci helikopterek, rakéta és légvédelmi eszközök stb)? Illetve milyen háttér (utánpótlás, szállítás, orvosi háttér, kommunikációs háttérre gondolok stb)?
2011. dec. 9. 17:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
9%
mondjuk úgy 15.000 vadászrepülő és 10.000 nehézbombázó már jó lenne a légtér urálására?:D
2011. dec. 10. 12:25
 12/15 anonim ***** válasza:
52%

17:39 egyetértek 110%

21:14 sokat codoztál... létezik ilyen hogy trianon meg elbuktunk 2 világháborút is korlátozva van a haderőnk létszáma és a haditechnikánk létszáma is 2928 harci gép na ezen röhögtem ennyi van az amcsinak vagy az oroszoknak is már 13 grippen működtetése is nagy feladat nem hogy több ezer....

2011. dec. 10. 13:37
 13/15 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem béreljük fel a spártai 300-at. :D
2011. dec. 10. 15:37
 14/15 anonim ***** válasza:

Én olyan hadsereget képzelnék el, ami nem elsősorban a honvédelem, hanem a NATO-tagságunk érdekeit szolgálja. Hiszen egy katonai szövetség része vagyunk. Akkor lehetnénk a büszke a magyar hadseregre, hogyha mondjuk történne egy NATO-beavatkozás valahol a világban (mint a líbiai), akkor a magyar haderő is érdemi módon be tudna kapcsolódni.

Ehhez elsősorban a légierőt kellene fejleszteni. A jelenlegi szinten el se jutnának Afrikáig :) Ehhez sok új felszerelés kell (pl. légi tankolás megoldása), és képzett emberek.

Ami a szárazföldi erőket illeti: szerintem viszonylag kevés, de annál jobban kiképzett, elit katonára lenne szükség. Amerikából, vagy Nyugat-Európából kérhetnénk kiképzőtiszteket és vásárolhatnánk felszereléseket.

2011. dec. 16. 11:04
 15/15 anonim ***** válasza:
50%

Létszám: 10000 hivatásos + 50000 tartalékos.

Harckocsi: 70 Leopard 2A5 vagy A6.

Vadászgép: 22 Grippen.

Harci helikopter: 15 AH-64 vagy 20 AH-1W vagy 15 Tiger

Szállító helikopter: 18 S70i (lengyelek gyártják)

Légvédelem: 8 Patriot

Fegyver: G36C

IFV: 300 Patria vagy Warrior (ha a britek eladnak egyáltalán)

Új sisak, ACU ruházat és minden más nyugati technika.:)

És most kihúztam a biliből a kezem...

2011. dec. 18. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!