Hogyan lehetek lovag?
A legelsőnek üzenem halvány zárójelben, hogy a Szent György Lovagrend eredeti és valós.
kérdező:
Fontos tény, hogy valódi lovag akarsz lenni (eszmében, hivatalosan) vagy olyan életmódot. Az előbbire a Máltai, és a Szent György ad lehetőséget - kemény munkával. Az utóbbira a hagyományőrző egyesületeknél próbálkozz - persze ott sem könnyű.
De valahol azt hiszem indult OKJ-s Jedi tanfolyam.XD
Na ott lehetsz igazi lovag.
Én jártam a Szt. György lovagrendbe, ott nem lehetsz lovag, csak a lovagi harcmodort tanulhatod.
Ma már hivatalosan hogy lovag légy egy olyan országért kell cselekedned melyben monarchia van, s akkor a tetteid megkoronázása végett az aktuális uralkodó lovaggá üthet.
Én is hagyomány örző vagyok, 9-11.század viking/honfoglaló attól függően hogy közelharc vagy nem.
1.kommentelő:
hogy egyem meg a zuzádat...
Nem mellesleg lééteznek lovagrendek melyek tagokat várnak, de klasszikus lovag már nem lehetsz, egyszerűen már nem ilyen világot élünk.Természetesen ezen felül élhetsz erkölcsös, becsületes életet, s ezt mindenki maga dönti el hogy mit ért ezalatt.
Magyarországon ha jól tudom 2 lovagrend létezik még, egy klasszikus melyben ténylegesen lovagi címet viselnek az emberek,bár a lovagrend nevét nem tudom.Továbbá a borlovagok is tudtommal lovagi címet kapnak, de értened kell nagyon a borokhoz, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!