Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért van ennyi katonai...

Miért van ennyi katonai mozgolódás?

Figyelt kérdés
Nem csak a katonáknál figyelhető meg ez. Hónapok óta zajlik ez (tűzoltó, mentő és kommandós próbák)már pl: légi riadó elrendelése és a magyar vadászgépeket is folyton tesztelgetik, hogy alkalmasak legyenek valamire, amiről nem is tudunk sokat. Múltkor (nyáron) feltűntek erre a határ felé is katonai és rendőrségi helikopterek. Mi lesz itt? Nem mondanak semmit csak mutogatják a tv-ben is, hogy a metró alagutakba és a régi óvóhelyeken hány ember képes egy légicsapást túlélni... és még lehetne sorolni. Ezen kívül újítják fel néhol a laktanyákat talán valakiknek, vagy csak megvette néhányukat egy egy cég és oda települ. Kis falumban is a légvédelmi szirénát nagyon ellenőrizgették, de itt még nem csináltak próbált, de biztosan fognak napokon belül.
2011. nov. 19. 12:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Plusz még döntöttek arról is gyorsan, hogy 40 éves korig hadkötelezettség legyen. Hétfőn a mi városunkban is megszólalnak a szirénák. Van félnivalója ennek a kis országnak?!
2011. nov. 19. 13:09
 2/11 bumbi02 ***** válasza:
100%
hétfőn lesz országos szinten "próba nap" ...
2011. nov. 19. 13:10
 3/11 Pro Patria ***** válasza:
59%

Jaj, ne láss rémeket!

"a magyar vadászgépeket is folyton tesztelgetik"

- Szabályozva van, hogy mennyi repült óraszámot kell teljesíteni. Eddig azért nem repültek, mert nem volt üzemanyag.

"Múltkor (nyáron) feltűntek erre a határ felé is katonai és rendőrségi helikopterek."

- Hűha! Rendőrök a határon? Gyanús!

Vajon csak nem határsértőket kerestek? Tudod, naponta hányan próbálnak meg átszökni a határon?...:)

"Mi lesz itt?"

- Semmi, ne parázz.

"Nem mondanak semmit csak mutogatják a tv-ben is, hogy a metró alagutakba és a régi óvóhelyeken hány ember képes egy légicsapást túlélni..."

- Miről is beszélsz? Volt egy TEK-es gyakorlat a metróban. A másik meg, hogy megmutatták, milyen óvóhely épült ki Buda alatt (azt hiszem, kiállítást rendeztek benne.)

"Ezen kívül újítják fel néhol a laktanyákat talán valakiknek, vagy csak megvette néhányukat egy egy cég és oda települ."

- A kérdésben benne van a válasz.

"Kis falumban is a légvédelmi szirénát nagyon ellenőrizgették"

- Minden hónapban (vagy félévben, nem tudom pontosan) próba-légiriadó van azokban a városokban, ahol van ilyen berendezés, eddig is így volt, ebben sincs semmi különös.

2011. nov. 19. 13:12
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

"- Minden hónapban (vagy félévben, nem tudom pontosan) próba-légiriadó van azokban a városokban, ahol van ilyen berendezés, eddig is így volt, ebben sincs semmi különös."

Ebben azért tévedsz! Ilyen szintű "mozgolódás" nem igazán volt mostanában. Persze ettől függetlenül, nem kell kétségbe esni.:)

2011. nov. 19. 13:16
 5/11 Pro Patria ***** válasza:
44%

Mikor én középiskolás voltam, akkor is rendszeresen volt próba-légiriadó.

Örültünk is neki, mert annyival is kevesebbet kellett a padokat koptatni.

(Egyébként baromi jó volt, hogy megszerveztük, hogy 10 perc alatt minden diák elhagyta az épületet, de hogy utána a bombák elől hova bújjunk, azt már nem közölték velünk, szóval élesben nem sok haszna lett volna az ott szerzett "tudásnak".:)

2011. nov. 19. 13:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ideje megreptetni azokat a grippeneket de szerintem azért van ez az egész mert a NATO arra kötelezte minden tagállamát hogy hajtson végre egy nagyszabású próbariadót,- mert hát irán nem hagyja abba az urándúsítást legalábbis ezt rebesgetik az arab országok pedig felszólította amerikát hogy még év vége elött mérjen csapást iránra nézzd a hírkeresőt/ honvédelem honlapján belül is a külföldi híreket minden nap érdekes infókat közölnek ezzel kapcsolatban valamint a honvédség honlapján elindult a célkeresztben című heti sorozat ahol csak ezeket a kiképzéseket mutatják be
2011. nov. 19. 14:18
 7/11 S_Tamás válasza:
72%

A metró alagútba menesztést már az 1970-es években is tesztelték, mikor is esélye volt egy újabb világháborúnak. Most is ezért próbálták meg, csak nem reklámozzák mi is a valódi helyzet.

Még 1-2 év és majd meglátjátok..

2011. nov. 19. 14:26
 8/11 Pro Patria ***** válasza:
47%
Jaj, de jó, hogy a 14-16 éves cod-on felnevelkedett nethuszárok folyton világháborút hirdetnek...
2011. nov. 19. 14:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem cod-ozok és nem is vagyok 14-16 éves, tehát van egy kis élettapasztalatom. Jóval idősebb vagyok. Mióta élek nem volt ilyen csak a nagyszüleim meséltek róla, hogy gyakran volt az 50-es években ilyesmi, meg emlékszem arra amikor Szerbia még Jugoszlávia volt (így tanultuk még, hogy Jugoszlávia) és akkor is gyakran volt ilyesmi a 90-es évek elején (esténként látszottak a fények mikor egy egy nagyobb robbanás volt) és akkor még cédulákat is dobtak le a gépekből... nem is részletezem, mert gondolom elég sokan átélték ezt akik a határon éltek. Mindig attól rettegtünk, hogy egy éjszaka valami olyasmi történik, ami eddig soha, vagy nappal nem lehetett akkor senki se biztos abban, hogy mi lesz. Iskolás voltam akkor általánosba jártam mikor a NATO gépei odafenn repkedtek és láttam, amint fura járművek robogtak vissza, amelyek halottakat szállítottak (más jelzésük volt, mint a katonákat szállító járműveknek). Ez öcsém nem a cod volt hanem a valóság. Az igazság az, hogy tudtuk mi is vetett véget igazából ennek az egésznek (a NATO megfelelő fegyverzetet vetett be a grafitbombát). Ez után valami végett minden véget ért. 99 végére egyetlen NATO gép se repült már. Így emlékszem az utolsó nagyobb háborúra és ez nem kamu. Aki nem élte át a rettegést, mert kisebb volt és fel se fogta, valamint csak a cod-ban látott ilyet az higgyen annak, de ne kérje, hogy megtörténjen, mert mocskos egy dolog ez az egész háború. Nem egy békehírnök vagyok csak kimondom, amit átéltem még régebben gyerekként.
2011. nov. 19. 21:31
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ebből a fene nagy mozgósításból semmit sem észleltem, de ha tényleg igaz, akkor nagyon helyesen teszik, ez a dolguk.
2011. nov. 20. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!