Miért van ennyi katonai mozgolódás?
Jaj, ne láss rémeket!
"a magyar vadászgépeket is folyton tesztelgetik"
- Szabályozva van, hogy mennyi repült óraszámot kell teljesíteni. Eddig azért nem repültek, mert nem volt üzemanyag.
"Múltkor (nyáron) feltűntek erre a határ felé is katonai és rendőrségi helikopterek."
- Hűha! Rendőrök a határon? Gyanús!
Vajon csak nem határsértőket kerestek? Tudod, naponta hányan próbálnak meg átszökni a határon?...:)
"Mi lesz itt?"
- Semmi, ne parázz.
"Nem mondanak semmit csak mutogatják a tv-ben is, hogy a metró alagutakba és a régi óvóhelyeken hány ember képes egy légicsapást túlélni..."
- Miről is beszélsz? Volt egy TEK-es gyakorlat a metróban. A másik meg, hogy megmutatták, milyen óvóhely épült ki Buda alatt (azt hiszem, kiállítást rendeztek benne.)
"Ezen kívül újítják fel néhol a laktanyákat talán valakiknek, vagy csak megvette néhányukat egy egy cég és oda települ."
- A kérdésben benne van a válasz.
"Kis falumban is a légvédelmi szirénát nagyon ellenőrizgették"
- Minden hónapban (vagy félévben, nem tudom pontosan) próba-légiriadó van azokban a városokban, ahol van ilyen berendezés, eddig is így volt, ebben sincs semmi különös.
"- Minden hónapban (vagy félévben, nem tudom pontosan) próba-légiriadó van azokban a városokban, ahol van ilyen berendezés, eddig is így volt, ebben sincs semmi különös."
Ebben azért tévedsz! Ilyen szintű "mozgolódás" nem igazán volt mostanában. Persze ettől függetlenül, nem kell kétségbe esni.:)
Mikor én középiskolás voltam, akkor is rendszeresen volt próba-légiriadó.
Örültünk is neki, mert annyival is kevesebbet kellett a padokat koptatni.
(Egyébként baromi jó volt, hogy megszerveztük, hogy 10 perc alatt minden diák elhagyta az épületet, de hogy utána a bombák elől hova bújjunk, azt már nem közölték velünk, szóval élesben nem sok haszna lett volna az ott szerzett "tudásnak".:)
A metró alagútba menesztést már az 1970-es években is tesztelték, mikor is esélye volt egy újabb világháborúnak. Most is ezért próbálták meg, csak nem reklámozzák mi is a valódi helyzet.
Még 1-2 év és majd meglátjátok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!