Kiselőadás? Töri órára kell egy tíz perces kiselőadást tartanom és valami háborúra vagy csatára gondoltam? Tippeket adnátok valami érdekes csatát vagy ilyesmit mondani?
bocsi hogy ide írtam de a házi feladatos részlegnél nm válaszolnak.
de amúgy ha nem háborús ötletetek van azt is szívesen fogadom csak valami érdekes sztori legyen
igazából ezt találtam: [link]
de ebbe igazán nagyon sokat nem írnak az egységről de tudok a lengyel önkéntes haderőről beszélni
de nem tudom milyen címet adjak mert a medve van az elején és aztán a haderő
de amúgy mondhattok még ötleteket más storyról is
mert több előadást kell majd csinálni
mondjuk erre a medvésre gondoltam meg a nagy földrajzi felfedezésekre( ott pl a hajók gyártása legénység stb)
Hasonlítsd össze a két egyházszakadást! (Az 1054-est az 1517-es!)
Nem kis munka lenne, egy szép, igényes 10 perces előadás, de ha veszed a fáradtságot, szerintem tuti nyerő lenne!
Elég szánalmas dolgokat elkövettek a keresztények, főleg az egyház. Sajnos...
De nem szégyellem, hogy keresztény vagyok, mert őket veszem inkább nem annak.
Jézusom milyen suli az, ahol így kezdenek?
2 - Témának válaszd a világháborús repülőgépeket.
10 perc alatt elmesélhetnéd egyes országok üzemeinek csúcsmodelljeit az első világháborúban (Sopwith Camel), illetve különböző típusokat (SPAD-ok (fr.), Fokkerek, Albatrosok (n.), meg még nem tudom mi). Beszélhetsz a Zeppelinről és a későbbi sorsáról, az első világháborús pilótaászokról (egyáltalán mit kell ehhez elérni, hogy megy egy ilyen csata - "G-erős hatások", "dogfight", és ha már itt tartunk, Franciaország ászáról, Georges Guynemerről is mesélhetnél, akinek volt egy legendás párbaja Udet-tel. Elmesélni a versengést, amely Werner Voss és az első világháború 80 igazolt találatot elért legkiválóbb pilóta, Manfred von Richthofen között történt - Fokker Dreidecker, és hogy mitől is hívták őt Le Diable Rouge-nak, vagy Vörös Bárónak.
Ez ugyanúgy eljátszható a második világháborúban is, csak ott már nagyon kevés együttérzés és "úriság" fordult elő a csatatéren. Az első világháború még szebb képet ad a harcokról. De persze Walter Nowotny, Adolf Galland, Joachim-Marseille, és még sok más ászról lehetne mesélni a második világháborúból (plusz a Spitfire, Messerschmitt Bf -109, 110, 163 Komet és a Schwalbe, Fw-190, Hawker Hurricane, F4U-Corsair, F6F Hellcat, P-47 Republic Thunderbolt, Fairey Swordfish, Curtiss P-40 Tomahawk, P-51 Mustang, na meg persze a bombázók, mint az Avro Lancester, B-17 Flying Fortress, B-24 Liberator, és társai)
Ha nem jó, akkor ugyanez eljátszható a földön is fegyverekkel, csak az talán unalmasabb (Thompson, Bar 1918, MP40, Stg44, Kar98,Winchester, P38, Coltok), vagy ami valamivel jobb, az a páncélosok.
Ha engem kérdezel, egy PPS mindent megad ahhoz, hogy egy jó előadást csinálj ezekről a témakörökről, és én az első világháború légi csatáit ajánlanám. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!