Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A nyilas katonáknak milyen...

A nyilas katonáknak milyen volt a fegyverzetük?

Figyelt kérdés
2011. aug. 24. 19:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%

Szedett vedett csürhét nem nevezném katonáknak.

Apámat, aki frontharcos volt, megjárva az orosz frontot visszavonulás közben pár ilyen feketeruhás suttyo igazoltatni akart. Apám és a barátja 2 perc alatt lefegyverezte öket, mivel ök valódi katonák voltak nem bohocok, majd egy utca hosszon át pofozta a kölyköket hazazavarta ming a négyet. Elég sok se.ggberugás nem kellett ahhoz, hogy megértsék merre van a helyük ha frontharcos katonával beszélnek. Gyorsan hazatakarodtak mielött szétlötte valaki a s.eggüket. Gyorsan el is dobták a fekete bohocruhát és elkussoltak.

Nyilván ez a csürhe most is szimpatikus pár hülyének

2011. aug. 25. 09:14
 12/19 anonim ***** válasza:
43%
Csak ismételni tudom magam: bizonyára a gonosz németek nem értettek a hadviseléshez, nem tudták mi a teljesítmény, csak blintre megdicsérték őket. Van ilyen, persze...
2011. aug. 25. 13:17
 13/19 Pro Patria ***** válasza:
6%
Ne legyél ilyen naiv. Azért dicsérték meg őket, mert elvtársak voltak....
2011. aug. 25. 15:39
 14/19 A kérdező kommentje:

"Gondoltam, írok választ, de azok után, hogy az MP-40-est géppuskának nevezted, nem tartom érdemesnek, hogy megpróbáljalak felzárkóztatni...."

A rengeteg energiát igénylő felzárkóztatás a következő képpen nézett volna ki, mutatom: "az MP-40-es géppisztoly, nem géppuska"

De akkor javítom én magam, elnézést, MP-40-es géppisztolyra, és nem géppuskára gondoltam.

2011. aug. 25. 18:58
 15/19 anonim ***** válasza:
53%
Aha, a forrásként emlegetett szovjet elvtársak ellenben nagyon is objektíven álltak a dologhoz, ahogy a magyar hadtörténet eseményeihez is. Gratulálok az objektivitáshoz, Mr. Nem-vagyok-naiv!
2011. aug. 25. 22:34
 16/19 Pro Patria ***** válasza:
10%
Említett itt valaki szovjet forrást? Ahogy láttam, csak egy élménybeszámolóról volt szó, méghozzá egy olyan elbeszélése alapján, aki ott volt és látta.
2011. aug. 26. 19:30
 17/19 anonim ***** válasza:

Benne van a nevükben:

Íj és nyílvesszők - tegezben.

2011. aug. 26. 20:53
 18/19 anonim ***** válasza:
Csak körül kéne nézni, és máris kiderülne, honnan fúj a szél. Mondjuk, ha megkérdezzük, - példának okáért - Szabó József János alezredest, a ZMNE Hadművészettörténeti tanszékének egyik oktatóját a dologról... csak nem?! Véletlenül éppen a szovjet dogmára panaszkodik??? Még ilyet! Biztos ő is összeesküvő, vagy talán nem ért a szakmájához...
2011. aug. 26. 22:16
 19/19 Hannibál185 ***** válasza:
55%

Ha a sötétség fájna b+!

Nem azért voltak nyilasok te agyhalott mert nyillal harcoltak hanem a nyilaskereszt miatt ennyire műveletlen vagy akkor ne írjál legalább hülyeséget, és a kérdező szerintem ha magyar katonákra gondolt, akkor a Hunyadi ss-re gondolhatott akiknek valóban Mp40 illetve karabiner puskájuk volt és Waffen ss alapfelszerelésük!!!!!

2011. aug. 27. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!