Most akkor a hashashinok használtak hasist, vagy nem?
Figyelt kérdés
Nem tudok olyan jól angolul, így nem igazán értem.2011. aug. 12. 00:51
1/11 A kérdező kommentje:
És most akkor ők a gonoszokat ölték?
2011. aug. 12. 00:55
2/11 anonim válasza:
Az nem hashashin hanem hasszasszin.
Ez egy muszlim szekta volt, tagjai javarészt orgyilkosok voltak. Ebből jött az angol assassin szó is. A keresztesháborúk végével lecsökkent a létszámuk, nem tudom ma még vannak-e.
3/11 A kérdező kommentje:
Ott hashashinnak írták, meg nizari ismaili-nek.
2011. aug. 12. 13:31
5/11 A kérdező kommentje:
Az angol wikipédia assassin lapján.
2011. aug. 12. 16:25
6/11 anonim válasza:
arab szó angolosítva, semmi köze a hasishoz... relatív ki számít gonosznak. A kereszteseknek a muszlimok voltak a gonoszak a muszlimoknak a keresztesek a hitetlen gonoszak szóval.. A szekta viszont mindenkit ölt akit meg kellett ölni, azt hogy kit kellett megölni, viszont a mindenkori mester döntötte el. Szóval biztos volt köztük rossz ember is meg jó is. Ezt már soha nemtudjuk meg.
7/11 A kérdező kommentje:
De úgy értem a gonoszt, mint pl. korrupt politikusok, zsidó bankárok, miegymás.
2011. aug. 12. 16:55
8/11 anonim válasza:
te h.ülye vagy, azt öltek, akit a Hegyi Öreg mondott nekik, aki az ő ellensége volt
nem kellett hozzá gonosznak lenni, ráadásul nézőpont kérdése
9/11 anonim válasza:
és a hegyi Öreg úgy nyerte meg őket, hogy hasissal elkábított parasztfiúkat, elvitte őket a palotájába, ahol jó ételeket ehetett, finom italokat ihatott, folyamatosan enyhe bódulatban volt, rab nőkkel szeretkezhetett, ez tartott pár napig, aztán visszakerült a falujába pásztorkodni... aztán jöttek az Öreg emberei, akik elhitették vele,m hogy a hetedik mennyországban volt Allah jóvoltából, és oda úgy kerülhet vissza, ha az Öreg parancsait követve, harc közben hal meg... na most ugye mondanom sem kell, hogy mennyire nem féltek a a haláltól, és megöltek mindenkit, akit kellett... eltűnésüknek az oka az volt, hogy jött Hulagu mongol kán, és míg Batu a Magyar Királyságot dúlta fel, addig ő kiirtotta a fél iszlám világot, és elintézte a fejadinokat is, és nemcsak a merénylőt ölte meg, hanem egész családját, meg azt is, aki küldte
10/11 A kérdező kommentje:
én azt olvastam róluk, hogy hassan-i sabbah nem kábította el őket, hanem ez csak egy legenda
2011. aug. 13. 17:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!