Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Egy Mesterlövész, hogyan...

Egy Mesterlövész, hogyan álcázza magát, hogyan rejtőzik és hogyan lopakodik?

Figyelt kérdés

Például egy forró szaharai homoksivatagban, 1 méteres hóban Szibériában -40C°-ban, egy mocsaras vizes meleg dzsungelban, vagy mondjuk egy füves kopár sztyeppén?

És ami érdekel nagyon mi van akkor ha netán észreveszik valahogy 2-3 méteres távolságból és közelharcra kerül a sor. Úgy megtudná magát védeni?

2011. jún. 30. 09:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Minden évszakhoz, terephez vannak nekik speciális "álcagúnyáik". Mondjuk arra én is kíváncsi vagyok, hogy egy kopár füves sztyeppén hogy álcázza magát, mert a többi terepen könnyű. Hogyan lopakodnak? Nagyon lassan kúsznak, ritkán mozognak. Egy mesterlövész csak egy másik mesterlövész tudja kiszúrni, aki mesterlövész-elhárító mesterlövész lényegében. Hát, hogy egy átlagos katona, ha 2-3 méterről kiszúrja és megakarja támadni. Valószínűleg egy profi mesterlövész ki van képezve pusztakezes közelharcra és késharcra is.
2011. jún. 30. 09:37
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy átlagos mesterlövész nem biztos, hogy ki van képezve pusztakezes közelharcra. Ez már a kicsit fejlettebb csapatoknál van. Nem az S.A.S.-re gondolok, de például ahol nincs zsoldoshadsereg, szerintem ott a mesterlövészek nincsenek felkészítve az ilyen esetekre. Nálunk jobban számít, hiszen zsoldoshadsereg van, annak meg nem állandó a létszáma, így eléggé gáz, ha valakit - főleg egy mesterlövészt - elveszt a csapat.
2011. jún. 30. 09:57
 3/15 anonim ***** válasza:

ahogy az első is írta terep és időjárás, függvénye.

vannak álcahálóik is különböző ál- növénytakaróval vagy mintázattal.

Nézd meg a lopakodók című filmet (ne azt a repülőset!)

persze vannak túlzások de hát filmről beszélünk, sztem az első része egész jól sikerült.

2011. jún. 30. 10:23
 4/15 A kérdező kommentje:
Na jó oké, tudja magát álcázni homokbuckának a sivatagban, a nagy hóban eltud bújni fehér ruhában, a dzsungelben ott a növényes álca, plusz az igazi növények a sűrű dzsungelben. De mondjuk ha sztyeppén kell teljesítenie egy küldetést? Egy mongol vagy kazahsztáni sztyeppén ahol minden sík, és a fű sem olyan magas. Ott hová bújik el?
2011. jún. 30. 10:31
 5/15 anonim ***** válasza:
89%

Valamennyi domborzat, és kis gyér növényzet mindenüt van.

Tökéletesen sík csak egy egy beagyott tó lehet, de ott nem is akar elbújni senki.

Ezenkívül minden küldetés helyszínét eleve gondosan választják ki. Oda nem is küldenek senkit bevetésre, ahol nem tudna rejtőzni...

2011. jún. 30. 12:00
 6/15 A kérdező kommentje:
Értem. És amúgy tényleg, ha már szóba hozta 1-2 válaszoló, a mesterlövészek kapnak kiképzést pusztakezes harcra és késharcra? Valamint ejtőernyős és búvár kiképzést?
2011. jún. 30. 12:17
 7/15 anonim válasza:
100%
A Discovery nemrég elinditott egy olyan sorozatot, ahol különféle speciális katonai alakulatok kiképzését mutatják be. Katona dolog a magyar cime, az angol Surviving the cut. Van egy olyan rész ami a tengerészgyalogos mesterlövészekkel foglalkozik, abban választ találsz a kérdéseidre. Remélem segitettem.:)
2011. júl. 3. 16:08
 8/15 anonim ***** válasza:

Van egy alapkiképzés, amely valoszinüleg tartalmazza a közelharc alapjait, a késharc alapjait is.

Azután szakosodnak. A mesterlövész, a búvár, a tűzszerész már szakosított képzés...

2011. júl. 3. 17:18
 9/15 rémuralom ***** válasza:

Sőt, a mesterlövész még tovább szakosodik. Eredetileg elegendő volt egyfajta mesterlövész, aki arra volt kiképezve, hogy egyetlen lövéssel eltalálja a kiszemeltet, akár több száz méterről is. Később megjelentek a felderítők, elhárítók, a mesterlövész segédei (spotterek) és a többiek.

Általában, ha nyakon csípik őket (mert mondjuk ha nem távcsöves puskát használnak, hanem lézereset, akkor eléggé könnyű lefigyelni őket, akárhová bújtak), rögtön ki is nyírják, mert az ellenségnek óriási veszteséget jelenthet egy-egy mesterlövész elvesztése. Közelharcra szerintem nem igazán van esélye, még ha ki van is rá képezve.

2011. júl. 9. 13:30
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mesterlövész alatt gondolom a felderitö mesterlövést érted. Távcsöves puska, és bokornak álcáza magát. :D

A ruhájuk az ugy nevezet ghilie. (googlen még cikkeket is találhatsz hogy hoy csinálj). Ök általában 2 fös csapatban vannak.

1. Lövész, távcsöves puskával

2. Spotter, távcsövel, ö jelöli ki a célpontot, mondja az adatokat (Szél, távalság stb), de neki nem távcsöves puskája van, hanem automata gépfegyver. Szoval ha valaki megközeliti a lövész, az az ö dolga. :D

De szerintem höérzékelövel könyen ki lehet szurni öket.

2011. júl. 9. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!