Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyek voltak az I. -II....

Melyek voltak az I. -II. világháború legfontosabb magyar vonatkozású csatahelyszínei, ütközetei?

Figyelt kérdés
Évszámmal, ha kérhetném.
2011. jún. 5. 22:28
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Az a problémám lényege, hogy rendeltek tőlem egy olyan világháborús emléktárgyat, amelyre fel vannak gravírozva, vagy vésve a világháboúk azon csatái, amelyekben magyar katonák, harcoltak.

Négy, öt szóval nem tudom kitölteni a felületet, viszont minden apró csetepatét meg nem lehet felvésni, mert akkora hely nincsen.

Ráférne talán jó esetben ha ötven csatahely, és évszám, de vajon melyik legyen az az ötven?

Nem lenne jó, ha valami fontos lemaradna, de az sem célszerű, ha teljesen ismeretlen helyszínek kerülnének fel.

Nekiálltam én magam, is, de arra gondoltam, hogy "több szem többet lát" alapon megkérdezem a "közönséget" hiszen ez az "emlékmű", vagy "emléktárgy" is a "közönségnek" készül.

Forrásanyag van bőven de de célszerűbb lenne közösen összeválogatni talán huszonöt-huszonöt helyszínt, és ezeket vésném fel végül.

2011. jún. 7. 14:57
 12/12 anonim ***** válasza:

ŐŐŐŐŐ

Egy nem nagyon híres csatát még tudok neked mondani.Sajnos a történelem könyvekben nincs benne de itt ahol lakom mindenki tudja ezt a történetet.

A második világháború előtt megépítették a Lakihegyi rádió tornyot ami a Párizsi Eiffel toronynál is nagyobb volt akkor még.A II.világháborúban nagy szerepet játszott és a Szovjeteknek is fájt rá a foga.Ezt a tornyot Magyar katonák és a Német Waffen SS közös erővel védte.Sajnos ez a történet az interneten sehol nincs fent,de a rádiótorony mai napig üzemel és létezik is.Sőt még egy emlékművet is állítottak a helyi buszvégálommáson az elesett hősöknek.

[link]

[link]

[link]

És ha elszeretne valaki megtekintené akkor Budapest XXI.kerületéből induló busszal ezt meg is teheti:

http://www.youtube.com/watch?v=r7cnnZFP5a4

2011. jún. 9. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!