Magam választhatom ki azt, hogy a katonaságba mi leszek?
Én nagyon szívesen lennék harckocsizó(bár a magasságom korlátozó tényező),vagy akár vadász-/helikopter pilóta.
Ha jelentkeznék katonának akkor választhatnék az adott lehetőségek közül(gyalogos,gépjárműbe bármilyen beosztás,harckocsizó,pilóta stb..),vagy az leszek,aminek jónak látnak?
Annyira hülyeség az,hogy egyetemet kell ahhoz végezni,hogy valaki katona legyen.Mi értelme van diplomásokat a frontra küldeni? Arra ott vannak az izomagyú 2m-es emberek akiknek semmi esélyük arra,hogy valaha diplomát szerezzenek.
Én is ezek közé tartozok.Jó a fizikumom,magas a fájdalom tűrő küszöböm és tök jól tudok lőni.Légpuskával simán ellövők egy szál gyufát 20-25 m-ről.Csak egy baj van.AZ,hogy nekem soha se lesz diplomám.Arról,hogy egyszer kijutok Afganisztánba arról már le is mondhatok.És mivel nem vagyok diplomázott ember így munkám se lesz olyan amiből meg tudok élni.Szóval a rendszerünk selejtje vagyok. :-(
Utolsónak: jelentkeztél valaha katonának? Én kétlem.
Nemzetvédelmi egyetemben am nem a tanulás a nehéz, hanem a fizikai és a mentális része, a legtöbben ott bukják el. Ha bekerültél, akkor művészet kibukni azért mert nem érsz el egy kettest sem....
13:01 válaszoló
Szerintem egy kicsit néz utána ,mert pl. a tiszthelyettesi elvégzéséhez nem kell egyetem és attól ,hogy valaki fizikálisan jó nem lesz jobb katona persze az is sokat számít ,de ha a tiszthelyettesire jelentkeznél ahova kell diploma ne legyenek illúzióid azzal szemben ,hogy egy katonának nem kell tanulni ,mert igen sokat kell csak annyival könnyebb a dolog ,hogy gyakorlatba is kipróbáljátok amit tanultok pl a szerződésesek is rendesen tantéréteremben tanulnak. Szóval lehetsz katona tiszthelyettesivel vagy szerződésesen is és nem kell diploma hozzá. És ahhoz ,hogy valaki külföldön teljesítsen kell egy kis nyelvismeret is.
Én is a fizikai erőmre építek ,mert nem dobott meg az isten sok ésszel ,de azért az nem jelenti ,hogy le is mondanék az elméletről ,mert tanulni sose késő. És a gyengeségeink felismerése és annak fejlesztése tesz minket erőssé.
",de ha a tiszthelyettesire jelentkeznél ahova kell diploma"
javítom ahova nem kell diploma véletlenül kihagytam egy szót
A Magyar Honvédségnél nem rangok vannak, hanem RENDFOKOZATOK!!!!
Diplomával és anélkül is jelentkezhetsz katonának a helyileg illetések toborzó irodában. Olyan diplomával, amilyennel esetleg szüksége van rád a Honvédségnek tiszt lehetsz, diploma nélkül tiszthelyettes, középiskola nélkül tisztes! A végzettségednek megfelelő beosztást tudnak keresni neked, innen később természetesen előrébb léphetsz, tovább képezheted magad. A Zrinyi elvégzésével már felsőfokú szakirányú katonai végzettséged lesz, a fizikai alkalmassági itt sem különbözik attól az alkalmasságitól, mintha a helyi toborzóban adod be a kérelmedet!! persze maga a követelmény a tervezett beosztásodtól nagyon is függ, van T1-es, T2, T3, T4-es kategória, a T4 a legnehezebb, T1 általában ülőmunka, nyilván ez a legkönnyebb! Tehát bármilyen végzettséggel, vagy végzettség nélkül beadhatod a helyi toborzó irodába a kérelmedet és később kiértesítenek!
Én már csak azt nem értem, aki erre a kérdésre válaszol, legalább ne hülyeségeket beszélne, vagy ha nem ért hozzá nem írna inkább hülyeségeket, mint fals információkat! Ezt-meg azt HALOTTAM! Nem itt kell okoskodni, itt a kérdezők azért kérdeznek, hogy pontos információkat kapjanak, ne pedig utcai pletykákat!
Egy katona
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!