Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ki bombázta 1941. június...

Ki bombázta 1941. június 26-án Kassát?

Figyelt kérdés
Szovjet felségjelű gépekkel bombázták, de eléggé valószínűtlen, hogy a szovjetek voltak, mert akkor érte őket német támadás, szóval fontosabb dolguk is volt ennél. Kétféle verzió van, az egyik az, hogy a németek voltak a másik pedig, hogy Románia volt. Mi az igazság??
2011. jan. 21. 12:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
35%

"Akkor a sok teória után a valóság:

A legelismertebb mai történészek szerint a szovjet bombázás kizárható."

Nem kötözködésképp, de név szerint kik ezek a "legelismertebb történészek"?

2011. jan. 21. 20:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Tegnap 12:24, és

tegnap 12:59 vagyok

Egyszerűen nem értem, mi értelme van kérdezni, válaszolni, ha a válaszolót leminősítik a válasz alapján.

A Kassai bombázás után húsz évvel, mikor a szemtanút már nem köti a titoktartás, elmeséli a tapasztaltakat. Élete egy kiugróan meghatározó eseménye volt a bombázás, és felderítése a történteknek. Nyugdíjas pilótaként azon a reptéren lakott, ahol én fiatal sportrepülő voltam. Társaimmal együtt többször hallottuk a történetet a bombázásról, és ahogy a hadvezetés lereagálta a jelentéstételt.

Azzal, hogy ezt leírtam, csak a kérdésre válaszoltam. Senkit nem bántottam, nem sértettem meg, még a történészeket sem.

Úgyhogy a leminősítést nem értem, de szeretném megtudni az okát.

2011. jan. 22. 19:33
 13/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!utolsó, van logika abban, amit írtál. Így visszagondolva nem hinném, hogy Németországnak vagy a SU-ak annyira fontos lett volna Magyarország részvétele a háborúban, hogy pazarolják ránk az idejüket meg a bombájukat!Ez az én véleményem...ha tényleg ez történt, az elég szomorú...
2011. jan. 25. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!