Igaz, hogy a katonaságnál 40 éves kortól nyúgdíjba lehet menni?
Figyelt kérdés
2011. jan. 19. 15:58
2/7 anonim válasza:
A hivatásos katonáknál, de a szerződéseseknél nem.
3/7 A kérdező kommentje:
hogy lehet valaki hivatásos katona?
mert ha jól tudom szerződéses katonánál be kell menni a megyeszékehlyi toborzóba és ott kell jelentkezni.
vagy tévedek?
2011. jan. 19. 16:12
4/7 anonim válasza:
Többször kérdezték már ezt. A nyugdíjkorhatár a civil korhatár, mínusz 5 év, de ha a hiv. katonának, rendőrnek, tűzoltónak, titkosszolgálati dolgozónak már van 25 év szolgálati ideje, amibe a képzési idő is beszámít, akkor ha megszűnik a beosztása, vagy legalább 50 %-os egészségi fogyatékossága lesz, elmehet nyugdíjba. Ezen felül bizonyos szolgálati idők 1,2-2-szeresen számítanak, tehát egyeseknél akár 40 év is kijöhet, másoknál lehet kicsit több. De ezt a rendszert most vizsgálják felül, úgy hogy ha te be is lépnél, rád már aligha fog vonatkozni ebben a formában.
5/7 A kérdező kommentje:
nekem a veszély az életem :D
ha tehetném el sem mennék a seregböl 50 éves koromig de még csak 16 vagyok és nem biztos az sem hogy felvesznek mert van egy enyhe gerincferdülésem de minden nap sportolok(fekvő, futás, felülés, stb,) de a szemem mint a sasé ;D
2011. jan. 19. 16:41
6/7 anonim válasza:
"nekem a veszély az életem :D "
Játssz orosz rulettet teli tárral.
7/7 A kérdező kommentje:
az már unalmas...
otthon félautómatával nyomjuk XD
ja és a veszény nem = a halállal...
nincs kedvem meghalni, de sajnos nem mi döntünk ebben... egyre gyakrabban inkább egy autó vagy egy vonat
2011. jan. 19. 17:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!