Milyen vastag volt a páncélzata szemből, oldalról és hátulról a: T-34/76; T-26; KV-1; BT-7 tankoknak? Melyik volt ezek közül a legelterjedtebb a a '41-'42 közötti időszakban?
Illetve milyen páncélvastagságot tudott átütni és mekkora távolságból a Pz.38(t), a Pz IV-es korai változatai, a Turán I-II?
Össze tudná ezt nekem valaki egy táblázatszerű valamiben?
Újra itt vagyok:)
Ajánlom figyelmedbe ezt a linket: [link]
Itt táblázatszerűen le vannak írva a páncélvastagágok és a dőlésszögek is. Ez álltalad felírt időszakban pedig még a BT-7-esek voltak a legnagyobb számban a csatamezőn.
A második kérdésre válaszolva:
1, A Pz38t fő fegyverzetének a páncélátüési adataid egy másik kérdésed alá beírtam.
2, A kora Pz4-esek fő fegyverzete a 7,5cm KwK37 L/24 volt. [link]
3, A Turán I 40mm-es ágyújának páncélgránátja maximum 50mm páncélt tudott átütni 100m-en és 60 fokos becsapódási szög esetén.
4, A Turán II 75mm-es ágyújának hagyományos pct. lövedéke ( 7,5cm 42/36M páncélgránát ) 100m-en és 60fokos találati szög esetén maximum 52mm páncélt tudott átütni. Ehhez az ágyúhoz használatos kumulatív lövedék ( 7,5cm 42M PR ) pedig maximum 70mm páncélt volt képes átütni.
Köszi, ide mindig érdemes betérni:)
A Turán II teljesítménye csak 2 mm-t javult?...
Egyébként, ahogy nézem, ezek a tankok jobbára képesek voltak megsemmisíteni 100 méterről egy T-34-es '42-es modelljét, kivéve a tornyánál.
Ezt szerettem volna megtudni:)
Bocs elírtam.
Szóval helyesen:
A Turán I lövegének pct. gránátja 100m-en 45mm-et tudott átütni.
A Turán II pedig 100m-en 56mm-et tudott átütni.
Értem, köszi:)
Szóval 100 méteren belül tudták kilőni az akkori tankokat. Világos:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!