Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mitől függött, hogy valaki...

Mitől függött, hogy valaki lángszórós legyen a 2. Vh-ban?

Figyelt kérdés
Tegnap(csütörtökön) megnéztem a Ryan közlegény megmentése c. filmet, és láttam hogy rohangáltak lángszóróval fel fegyverzet katonák. Mitől függött hogy valaki lángszórós legyen?Gondolom nem úgy hogy Maga! Kiss Attila(Bocsánatot kérek , ha van lesz ilyen nevű ember a hozzászólókba/válaszolók között)lángszóróval fog harcolni azon a bevetésen
2010. nov. 12. 23:27
 1/10 A kérdező kommentje:
Meg a fogalmazási hibák miatt is:) ma 3 gyötrelmes karate edzés volt.Elnézést még egyszer!
2010. nov. 12. 23:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A katonaságnál parancsra csinálnak mindent. Azt is hogy mire képzik a katonát ki.Elötte mindíg kiképzést kap. Olyanra nem utasítják amihez nem ért de az alól is van kivétel rendkívüli esetben.
2010. nov. 13. 00:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom nem úgy hogy Maga! Kiss Attila(Bocsánatot kérek , ha van lesz ilyen nevű ember a hozzászólókba/válaszolók között)lángszóróval fog harcolni azon a bevetésen"

De úgy. Adott volt egy szám, például századonként három lángszórós kell, akkor ráböktek három emberre:

-Maga, maga és maga. A nevüket nem feltétlenül tudták.

2010. nov. 13. 02:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem:) Szerintetek jobban 'izgultak/féltek' a harcmezőn, mint a többi katona? Mert azért parancs volt, de azért én 'paráztam' volna :S
2010. nov. 13. 09:03
 5/10 anonim ***** válasza:
egy lángszórós magasabb zsoldot is kapott mint a többi fegyvernem
2010. nov. 13. 23:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)Ezt se tudtam:D
2010. nov. 15. 13:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Viszont lángszóróval nem lehetett 100 méterekről kiszedni az ellent a géppuskafészekből. Ha több filmet nézel akkor meglátod, hogy ha egy ilyen építményt rohamoztak meg akár egy bombával, gránáttal vagy lángszóróval, akkor irtózatos stratégia és fedezőtűz kellett. Máskülönben olyan, mintha bajonettel mennél a tanknak és le akarnád feszegetni róla a páncélt.

Mindenesetre a lángszórósoktól általában mindenki félt... ezért már messziről kiszedték őket, lásd pl. Sztálingrád.

2010. nov. 16. 10:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen a filmben is úgy volt, hogy futot a csávesz a lángszóróval és fedezték őt... de kilőtték és a mellette lévő 2 pasas is meghalt.
2010. nov. 16. 13:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Azt is hozzá kell tenni, hogy fogságbaesés esetén azonnal kivégezték a lángszórósokat, vagy a lángszórós jármű (pl harckocsi) személyzetét
2010. nov. 17. 20:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen! Erről is halottam. Valami olyasmi hogy 'nem tisztességesen harcoltak, mert nekik vmivel jobb állapotuk volt ' vagy vmi ilyesmi régebben halottam.... Meg a mesterlövészeket meg a kémeket esetenként a lezuhant bombázok személyzetét is.
2010. nov. 18. 12:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!