Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az még napjainkban is igaz és...

Az még napjainkban is igaz és megtörténhet hogy azért akkora amekkora a konzervdobozok mérete, hogy kompatibilis legyen egyes lövedékek méretével és háborús helyzetben át tud állni a gyár annak a gyártására?

Figyelt kérdés
jan. 31. 17:02
 1/5 anonim ***** válasza:
23%
Igaz.
jan. 31. 17:38
 2/5 anonim ***** válasza:
85%
Régen így mondták.
jan. 31. 17:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az öregek azt mondják hogy a régi cigaretták az átkosban azért voltak olyan vastagok hogy a gyárak pillanatok alatt át tudjanak állni töltényhüvely gyártásra a konzervek meg tüzérségi lőszer ürméretüek voltak, hogy most mi van azt nem tudom.

Hozzáteszem én régen egyszer se mértem le a régi munkás fecske synfonia átmérőjét, ha 5,45 mm szélesek voltak valószínű hogy tölténygyártásra lehetett volna átállítani a cigigyárakat, ha a régi konzervdobozok 122mm és 152 mm-es szélességüek voltak akkor a konzervgyárakat meg tüzérségi lőszergyárrá alakíthatták volna.

jan. 31. 19:29
 4/5 anonim ***** válasza:
82%

Nem. Ez egy régóta élő városi legenda.

Gyártástechnológiaikag a valóságban kivitelezhetetlen az ilyen.

jan. 31. 21:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Városi legenda. Teljesen más technológiával készül. A lőszerhüvelyt préselik, a konzervdobozt hajlítják/forrasztják.

Annyi igaz, hogy minden egyes gépet, eszközt, teherautót hadiipari nyilvántartásba vettek s háború idején a gépek nagyon jelentős átszerelésével bizonyos katonai felszerelést tudtak volna rajta gyártani. Az viszont NEM lőszerhüvely!

jan. 31. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!