Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha Magyarország háborúba...

Ha Magyarország háborúba sodródna, ti bevonulnátok?

Figyelt kérdés

A kérdés inkább férfiaknak szól, de nők is válaszolhatnak persze.

Elég nehéz téma, és nyilván a legfontosabb kérdés, hogy defenzív vagy offenzív háború. Mert feltételezem, hogy mondjuk ha megtámadnánk valami országot akkor az emberek nagy része elutasítaná a sorozást, és tömegtüntetések törnének ki országszerte, és sokan emigrálnának. De mondjuk egy olyan szituációban ha egy fasiszta hatalom megtámadná Magyarországot abból a célból, hogy itt pusztítást és mészárlást okozzon mit tennél?

jan. 12. 11:50
A kérdező szavazást indított:
Akármilyen helyzet lenne lelépnék bármilyen úton, akár egyedül
Akármilyen helyzet lenne lelépnék, de csak ha a családom ki tudnám menekíteni
Inkább ülnék börtönben, mintsem bevonuljak.
Kizárólag defenzív háború során vonulnék be
Minden helyzetben bevonulnék
22 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudok elképzelni olyan REALISZTIKUS helyzetet, ahol bevonulnék.

Nem NATO tag támad, akkor ott a NATO, hogy megvédjen. NATO tag támad, amiből kicsit is realisztikus max Románia, akkor nagyon esetleg. De nem tudok elképzelni olyan indokot, ami miatt támadnának és nem mi provokáltuk ki.

jan. 12. 12:01
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen, ott a NATO, de a szövetséges hadsereget sem teleportálnak ide, amíg ideér a segítség minden felszereléssel együtt, az hónapokba telhet. Addig tartani kell a frontot valakiknek. Ezt is bele akartam írni, csak elfelejtettem
jan. 12. 12:05
 3/14 A kérdező kommentje:
De egyébként ha Nato tag támad akkor ugyanúgy a védekező felet segítik szerintem. Mivel nem katonai szövetség, csak védelmi egyezmény. Offenzív háború esetén nem kötelező csatlakozniuk a tagállamoknak.
jan. 12. 12:07
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

"Igen, ott a NATO, de a szövetséges hadsereget sem teleportálnak ide..."

Ahogy az ellenség se.

jan. 12. 12:12
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem köt a katonai esküm."Hazámat,annak határait,alkotmányos rendjét életem árán is megvédem". ...Elmondtam,aláírtam anno.

idén leszek 55 szóval már nem hívnának be,oda fiatalemberek kellenek,ők tudnak harcolni még.Ha fiatalabb lennék mennék én is.

jan. 12. 12:16
 6/14 anonim ***** válasza:
50%
Majd amit adott a haza azt visszakapják.
jan. 12. 12:17
 7/14 anonim ***** válasza:
80%

Attól függ.

Ha a hazánkat kellene védeni, akkor igen.

De, ha a "hazánk védelme" azt jelenti,hogy az országtól több száz vagy ezer km-re kell lövöldözni, akkor nem.Dezertálnék és mennek Thaiföldre vagy valahova el.

jan. 12. 12:26
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy. Minek? Orbán megvéd.
jan. 12. 12:35
 9/14 anonim ***** válasza:
32%

"Sehonnai bitang ember, ki ha kell halni nem mer.

Kinek drágább rongy élete mint a Haza becsülete."

jan. 12. 13:31
 10/14 anonim ***** válasza:
67%
Mivel a mi magyarokat mindig a fideszesekre érti a főni, közöm nincs az országhoz, akkor minek bevonulni, harcolni?
jan. 12. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!