Ukrajna a háborús helytállásával félig kiürítette az orosz hadieszközraktárakat, szerinted az ukránok a további harcukkal szinte teljesen ki fogják üríteni az orosz hadieszköz raktárakat?(szinte = eszközök száma háború előtti kb 10%-ra csökken)
TANK és AFV: Tankok raktárban háború előtti vélhetően garázsban is lévő tankokkal együtt 8000 db-ról lecsökkent 3345 db-ra de ahogy a videóban a grafikonon látni lehet és angolul mondja a kommentátor is nagyjából ebből kb 1500 db ami még felújítható a többi max alkatrésznek jó. Rossz állapotú tankokat is számolva a tárolt tank mennyisége háború előtti mennyiség 42 %-ra csökkent
https://www.youtube.com/watch?v=K8CcuVCDEUw
AFV: 7445 db-ról 4065-ra max kb 1000 db felújítható. Rossz állapotú AFV-ket is számolva háború előtti mennyiség 52%-ra csökkent.
Azok akik a magyar wiki alapján 22000-re becsülik az orosz tanok számát azoknak egy videó lent 3:45-től tankok szétszedése az orosz 103-as tank bázisról ahol régi rozsdás használhatatlan tankot semmisítenek meg (Oroszországban 2012-től körülbelül 10000 db tankot semmisítettek meg és olvasztottak belőle acél alapanyagot vaskohókban) A garázsok is üresek lehetnek mivel a fenti videóban a videókommentátor azt mondta hogy a háború régebbi idejei alatt több tárolóban több tank volt látható műholdfelvételről mint a háború előtt tehát húzták ki a a tankokat a garázsokból elszállításra.
https://www.youtube.com/watch?v=DBRWpBxDtzM
Másik videó ugyan erről a témáról 2:40-tól https://www.youtube.com/watch?v=2PHUK6zkbpc
MT-LB: sima MT-LB 2966 db-ról 488 db parancsnoki MT-LB 1300 db ról 925 db-ra csökkent. sima MT-LB háború előtti mennyiség 16 %-ra csökkent parancsnoki MT-LB 71% háború előtti menyiségnek
https://www.youtube.com/watch?v=KSvawAjav1k
Vontatott tüzérségi löveg és aknavető:
Aknavető: 2610 db-ról 0 db-ra csökkent aknavető nem igényel olyan nagy karbantartást és javítást mint a huzagolt csövű tüzérség így az összeset a frontra küldték
Vontatott tüzérség: 11876 db-ról 6134 db-ra csökkent háború előtti mennyiség 52%-ra csökkent
https://www.youtube.com/watch?v=eVKsoUCiGYc
Önjáró tüzérség: 4273-db-ról 2565 db-ra csökkent háború előtti mennyiség 60%-ra csökkent
https://www.youtube.com/watch?v=nar-O0LEwqo
MLRS: 1474 db-ról 339db-ra csökkent háború előtti mennyiség 23%-ra csökkent
https://www.youtube.com/watch?v=F4Gd2hCp0EY
#10 Mit akarsz még meddig tartsanak ki? 3 évvel ezelőtt vége lehetett volna az egésznek, akkor már hajlandóak lettek volna az ukránok is kiegyezni, a brit volt miniszterelnök közbelépése miatt nem lett tűzszünet.
Mennyit is sikerült az ukránoknak elérni azóta a valóban hősies kitartásukkal? Meghalt több százezer ember és elnéptelenedett az országuk, mindent amit lehetett azt a vezetőik eladtak idegeneknek? Hol is vannak most az oroszok? Ja, hogy beljebb, mint amikor a legelső tárgyalások voltak és most többet veszítenek mintha egyből lemondtak volna azokról a megyékről amik csak függetlenedni akartak?
Jaj de sikeres is volt a kitartásuk.
Hány embernek kell még meghalnia hogy azt mond elég volt? Az összes ukránig harcolnál? Miért nem mész oda te meghalni inkább?
11:
Boris Johnson nem “közbelépett”, hanem 2022 április 9-én jelezte, hogy nem hajlandó brit katonák vérével kezeskedni Putyin ígéretéért, azaz nem tudja vállalni, hogy ha Putyin ezt a szerződést is megszegi és mégis tovább támadja Ukrajnát, akkor az Egyesült Királyság hadat üzen Oroszországnak.
Te Magyarország nevében vállaltál volna ilyet?
Az ukránok pedig megfelelő nemzetközi garantőrök nélkül érthetően nem kívántak támaszkodni Putyin újabb adott szavára.
Bár megjegyzem, hogy nem csak a biztosítéki rendszer hiányzott, de több fontos kérdésben még az egyezmény szövegéről sem volt megállapodás, pl. az ukrán hadsereg békeidős létszámát vagy az ukrán tankok számát illetően.
Szóval az, hogy Johnson “utasította volna” Zelenszkijt a háború folytatására, egy, a Kreml által azóta terjesztett és felszínen tartott legenda csupán.
11:
Még egyszer kérdezem: te hajlandó lettél volna-e arra, hogy magyar katonák vérével kezeskedj Putyin ígéretéért, vállaltad volna-e azt, hogy ha Putyin ezt a szerződést is megszegi és mégis tovább támadja Ukrajnát, akkor Magyarország nevében hadat üzensz Oroszországnak és hadba is küldöd a magyar katonákat ellene?
Annak van erkölcsi alapja bírálni Boris Johnsont e döntéséért, aki ezt, mint béke-garantőr, megtette volna.
Szóval?
#13 Miért kellene ilyen baromságokat tenni? Zelenszkij nem másokat véd, szimplán bedőlt a nyugati nagyhatalmak szólamainak, hogy rohanjon és kössön bele nyugodtan a nála sokszor nagyobb atomhatalom Oroszországba, majd ők ott állnak mögötte és mindenben támogatják, győzni fog. Én nem lettem volna ilyen ostoba és nem kezdek el kötözködni egy sokkal nagyobb atomhatalommal, így nem is kellett volna semmiféle hasonlón elmélkednem. Maga a brit közösség és a többi Ukrajnában proxiháborút folytató ország sem tett ilyet, tudták jól, hogy megnyerhetetlen a közdelem, csak az ukránok számukra feláldozhatóak voltak.
Megpróbálkoztak máshol is már azzal, hogy az oroszok ellen kirobbantanak valamiféle forradalmat, ellenállást, háborút, de nem jött nekik össze. Az ukránok megszívták mert náluk volt elég náci akiket lehetett az orosz népességük ellen uszítani és az ország vezetését le lehetett fizetni, fel lehetett használni.
3 éve halnak meg tömegével az ukránok de te még most is próbálod azt a propagandát nyomni ami már az elején megbukott és minden értelmes ember látja, hogy itt a nagyhatalmak proxiháborúja folyik úgy, hogy soha egy percig sem hitték, hogy majd az ukránok legyőzik az oroszokat és ez nem is volt cél.
Mivel én nem robbantottam ki háborút, nem akadályoztam meg senkit abban a hazugságaimmal, hogy tűzszünetet kössenek valahogy tárgyalással lezárják a konfliktust, így bizony, nekem van erkölcsi alapon bírálni azt a Boris Johnsont aki viszont ezt tette.
Volt egy olyan állításod, hogy 2022-ben a brit volt miniszterelnök közbelépése miatt nem lett tűzszünet. Ezek szerint nem vagy hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy te a saját állampolgáraid vérével hajlandó lettél volna-e jótállni Putyin ígéretéért, vagy csak a briteken kérsz olyat számon, amit te sem tettél volna meg.
Más:
Latom, most már ott tartunk, hogy a nyugat és Ukrajna robbantotta ki a háborút… az igen.
Ukrajna mégis mikor és hogyan “rohant és kötött vele bele” Oroszországba?
Talán csak nem azzal kötött bele, hogy a nyugat fele szeretett volna orientálódni? Tán csak nem azzal, hogy önálló országként maga szeretett volna dönteni arról, hogy milyen szövetségi rendszerekbe akar tartozni? Ez volna a “belekötés”?
#15 Mivel soha nem kellett volna ilyen döntést hoznom és ezt le is írtam, hát válaszoltam. Csak te nem akarod felfogni.
Nem a briteken hanem azok egyik volt vezetőjén és a többi mostani nyugati vezetőn kérem számon azt amit én bizony soha nem tettem volna meg és az én országom vezetője sem tette.
Nem kell Putyin egyetlen ígéretéért sem feláldozni senkit. Azt kellene felfogni, hogy az egész amiatt van mert a nyugati nagyhatalmak felhergelték az ukránokat a hazugságaikkal és az ukránok bizony az oroszok ellen fordultak. Ha te odamész egy hülyegyerekhez és ráveszed hogy menjen be a bokorba és rúgdossa meg a medvét majd ráveszed hogy ne fusson el amikor tehetné és el akart futni, akkor bizony te vagy a felelős azért mert a medve szétszedi és bizony, te vagy aki miatt a medve rátámadt. Én meg aki soha nem tett ilyet, joggal foglak miatta bírálni. Ahogy az is egyértelmű lesz hogy soha nem hitted hogy majd a hülyegyerek legyőzi a medvét, mert ha legyőzhetőnek hitted volna akkor belerúgsz te magad.
Az oroszokat abszolút nem érdekelte volna ha csak az EU tagjai akartak volna válni. Az érdekelte őket, hogy nyugati fegyvereket, bázisokat kezdtek telepíteni egyre közelebb az orosz határhoz. Abszolút nem érdekelte, nem zavarta Putyint az sem, hogy a balti államok EU tagok lettek és "nyugat felé orientálódtak".
16:
2014-ben olyan gyenge volt az ukrán hadsereg, hogy a Krimet gyakorlatilag puskalövés nélkül veszítették el, a Donbaszban pedig párezer szeparatista orosz vezetéssel és némi Oroszországból küldött fegyverrel hónapokig hülyét csinált az ukrán hadseregből, igen jelentős veszteséget okozva nekik.
Ezek után számonkéred az ukranokon, hogy 2014 után erősíteni kezdték a védelmi képességüket? Mit kellett volna tenniük? Tétlenül és védtelenül várni a következő orosz nekilendülést? Ne feledd, Putyin deklarálta, hogy ukrán nemzet nincs is, vagyis semmi joguk önálló államra. Ukrajna ráadásul semmi lényeges támadó potenciált nem épített ki 2014 és 2022 között; csak a védekezési képességeiket fejlesztették. Emiatt az ukránokat okolni a háborúért olyan, mint a bántalmazott feleseget azzal vádolni, hogy provokàlja a férjét azzal, hogy elkezdett önvédelmi edzésre járni.
"Az ukránok pedig megfelelő nemzetközi garantőrök nélkül érthetően nem kívántak támaszkodni Putyin újabb adott szavára."
Mi az, hogy "érthetően"?
Halkan megsúgom, amikor az Oszták-Magyar monarchia kapitulált, akkor sem biztosított minket senki semmiről. Elvették a területeink háromnegyedét, mi pedig beleegyeztünk, egyszerűen azért, mert a másik fél erősebb volt. Nem volt garancia rá hogy nem szegik meg a megállapodást, a románok be is jöttek a Tiszántúlra. Te Magyarország helyében inkább még megölettél volna több százezer magyart, csak hogy a végén ugyanúgy szétosszák az országot? Mi értelme lett volna tovább küzdeni, ha nyilvánvaló volt, hogy elvesztettük a háborút? Logikus és jó döntés volt azt mondani hogy rendben, elfogadjuk a feltételeket, nem követelőzünk, hanem mentjük ami menthető. Szerintem ez volt a jó döntés. Magyarország éppen remek példa rá, hogy így is lehet. Ukrajnának is így kellene, hiszen nyilvánvaló, hogy már nem győzhetnek. Nem követelőzni kell, meg garanciákat várni, hanem elfogadni addig az orosz követeléseket, amíg nem akarnak mégtöbbet. Már így is rosszabbak a feltételek mint a háború elején, hiszen akkor Oroszország csak a Krímet akarta magáénak, semmi mást. Most 5 megyét akar, ki tudja mennyit akarnak ha jövőre se lesz béke.
Az oroszoknak nem jár semmilyen garancia ?
A nato kelet európai terjeszkedése nem jelent számukra biztonsági kockázatot ?
Ahhoz hogy tartós béke legyen mindenkinek biztonságban kell éreznie magát.
Ha meg sem hallgatjuk az orosz aggályokat sosem lesz tartós béke.
Persze erre lehet megint legyinteni mint ahogy az elmúlt 20 évben tették a nyugati politikusok. Csak az a baj hogy az ilyen legyintések emberéletekbe kerülnek és iszonyatos anyagi kárral járnak.
Bár a hadiipar szépen keres a bizniszen.
Te bent jártál náluk, és megszámoltad??
Azért az olyan megmosolyogtató,hogy mindenhol a világon titkos adatokról van szó,senki se teszi közzé,meg a saját polgárainak sem,de te itt Magyarországról a gyakorira ki tudod rakni hogy az oroszoknak pontosan, miből mennyi van!!:D
Tavaly ki lett számolva az is hogy az oroszoknak elfogy a rakétája!!
Sztem mostmár ne erre alapozzuk az orosz képességeket,jo?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!