Kb. hány orosz és hány ukrán halt meg eddig a háborúban?
A jelenlegi becslések szerint a háború során több mint 400 ezer orosz katona esett el vagy sebesült meg, ebből körülbelül 71 ezren haltak meg.
Az ukrán fegyveres erőknél közel 600 ezer katona esett el vagy harcképtelen, ebből körülbelül 100-120 ezren haltak meg.
Én ezezket az adatokat találtam meg, amik valósak lehetnek.
A felek által közölt adatoknál a saját veszteséget szorozd meg 3-mal, az az ellenségről közöltet oszd el legalább 5-tel.
A veszteség reálisan orosz oldalon kb. 60-80k lehet ebből 30-35k az orosz, a többi wagneres, burják, tadzsik stb.
Ukrán oldalon 200-220k körül. Igen, az oroszok támadnak, de náluk van a tüzérségi és légifölény. Egyetlen FAB 10-20 embert elvisz magával, ha összevonási pontot támadnak akkor 40-50, de több olyan mélységi légicsapás is van ami bőven 100 feletti áldozatot szed. A legtöbb áldozatot a tüzérség szedi, márpedig a ruszkik nem csak csőszám fölényben vannak, de lövedékből is 3-4x annyit használnak fel mint az ukránok.
13, ha 200 ukrán lenne, akkor csak napi 200an dobták volna fel a pacskert. Anno csak Bahmutnál napi ezren haltak meg, egy csatában. Lehetséges, de szerintem több. A TB meg ilyenek alapjan évi 250k halott van. És sokkal több komoly sebesült. Már az első évben 250-300k-re becsülte valaki.
Oroszoknál jóval kevesebb lehet, sokkal jobbak taktikailag, nagyobb tűzerő. Az áldozatok 80%át tüzérség stb. okozza, amiben sokkal, sokkal jobbak. A haderejük önkéntesebb, profibb. És nem hülyék, hogy meghaljanak ahelyett hogy szétlőnek mindent.
Senki sem tudja ezt neked megírni.
Még ha befejeződik is ez egyszer akkor sem biztos, hogy a valós számok napvilágra fognak kerülni.
Állytólag kb 200 ezer Ukrán és 400 ezer orosz katona halt eddig meg
+ sok ezer ukrán civil
És van mindkét oldalon több száz ezer olyan sebesült akik gyakorlatilag harcképteelnné váltak(hadirokkantak lettek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!