A vadászpuska lőszerei milyen erősek? Legjobb esetben
csak zúzódásokkal túlélhetném, ha meglőnének?
Figyelt kérdés
Súlymellényben szoktam túrázni, és kb. 1 cm vastag rozsdamentes acél lemez betéteket lehet bele tenni. Maximum két darabot egymásra. Én csak egy rétegben használom. Ha a bordán érne a golyó, akkor gondolom tuti eltörne párat, ha hasba, akkor lenne belső vérzésem? Vagy esetleg ilyen vastagságú acélt lenne esélye átütni a puha golyónak?
tegnap 21:46
1/8 anonim válasza:
Halálos is lehet. Attól függ hol talál el a golyó, mint minden más fegyvernél.
tegnap 22:00
2/8 anonim válasza:
Nem egyformák a vadászpuskák sem űrméretben, sem lőszertípusban, sem torkolati energiában. Az 1 cm-s edzett acélbetét megfogja a legtöbb vadászfegyver lőszerét - csak éppen gondolom nem akarsz talpig acélban flangálni (kissé nehéz lenne). Ahol meg nincs acél ott biz' bemegy a skuló. Az állat sem véletlenül hal meg.
Nem kell paráznod, hogy eltalálnak. S bár vadászbalesetek elő-előfordulnak, de egyrészt ki is táblázzák, másrészt meg hallod is a hajtást. Ha lesállásból történik a tűzkiváltás akkor a vadásznak meg kell győződnie először mire lő. A vadászbalesetek 99%-ában a hajtókat, vagy valamelyik vadásztársat találják el nem pedig túrázókat.
tegnap 22:11
3/8 A kérdező kommentje:
2.: Hát igen, nincs mindenhol acél :D De azért elég nagy lefedettsége van, és nyilván úgy gondoltam, hogy az acélt találja el. Csak elméleti kérdés, kíváncsi lettem. Nem parázok amiatt, hogy meglő a vadász, nyugodj meg.
tegnap 22:14
4/8 A kérdező kommentje:
És egyébként a .30-06-osra gondoltam. Az egy átlagos erős lőszer, annál nem igazán van sokkal erősebb, ugye? Értelemszerűen nem a 0.22-esre, bár gondolom annak semmiség lenne átmennie a legvastagabb téli ruházaton is. 5 vastagabb bőrdzsekin is gondolom átmenne.
tegnap 22:18
5/8 Jeffrey Spender válasza:
A .30-06-os az metrikusan átírva 7,62 × 63-as. Nagy és erős lőszer, azonban a 7,92 × 57-es Mauser, a 8x57-es, és a .338 Lapua Magnum azok még nagyobbak, és erősebbek.
tegnap 22:25
6/8 A kérdező kommentje:
5.: Gondolom a 7.62x51-essel van egy szinten, vagy akár még gyengébb is annál?
tegnap 22:33
7/8 Jeffrey Spender válasza:
Az első szám az ormózaton belüli átmérőt jelenti, a második meg a hüvely hosszát.
A .30-06-os az értelemszerűen hosszabb hüvellyel bír, több lőpor fér bele, mint a 7,62 x 51-esbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!