Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » .50-es kaliber ellen védő...

.50-es kaliber ellen védő mellényben túlélhető a találat? Egy Myke Tyson kesztyű nélküli legerősebb ütésénél is nagyobb energia éri a testet?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=cxyJRGxWN0k

A videóban még a golyóálló mellény mögé tett fa darab is behorpadt. Ez vajon mennyire okoz súlyos sérüléseket? A videóban olyan túlzásokat írnak, hogy péppé változtatná az ember belső szerveit.

nov. 13. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem.
nov. 13. 17:02
 2/7 anonim ***** válasza:

"A videóban olyan túlzásokat írnak, hogy péppé változtatná az ember belső szerveit."

Értem már mért kérdezted, mert szerinted ez túlzás. Ajánlom, hogy akkor próbáld ki.

nov. 13. 17:03
 3/7 PMC Wagner ***** válasza:

Rengeteg tényezőtől függ ez. Például hogy hol kapja a találatot. Az emberi test egyébként elég szívós és meglepően sokmindent eltud viselni.

Például vietnámban volt egy amerikai katona aki haslövést kapott egy ilyen kalibertől és mégis teljesen felépült. (És nem , nem volt rajta még test páncél sem.) és rengeteg példa van még testpáncélos esetek is vannak irak, afganisztán ból stb.sőt még nagyobb kaliberű lőszertől kapott találatot is túléltek már.

Ennek egyébként az az oka hogy a katonai lőszerek nem arra vannak tervezve hogy feltétlenül öljenek. Az expanzív lőszer viszont már annál inkább

nov. 13. 17:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom mire gondolsz. Egy bármely erős ember ütését nem lehet összehasonlíttani egy golyó becsapódásával.

Ajánlom ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=d_Y6nT9-v1M&rco=1

Nem tudom hogy emberi testrészek repkednek-e ott, egy másik feltöltő szerint állatok de a távolság miatt ezt ebből nem lehet megállapíttani. Viszont az látható hogy széttépi őket a lövedésk. Ha csak egy kecske méretű állatot széttép ekkora távolságból akkor is brutális a becsapódási energia. Nyúlban nem hiszek mert az ekkora távolságról nem célpont.

nov. 13. 19:13
 5/7 A kérdező kommentje:

Kedves 4.-es. Úgy gondoltam, hogy a golyóálló mellény felvesz jó sok energiát, és szét is oszlatja a terhelést az .50-es kaliberű találat esetén.

Nyilván az ötvenes nagyon erős, de ha csak mondjuk egy AK-ról van szó, akkor egy emberi ütés akár sokkal erősebb is lehet.

nov. 13. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor sem lehet túlélni egy ilyen becsapódását.

[link]

" .50 BMG lövedéket már a koreai háborúban is használták mesterlövész lövedékként.[36] A korábbi rekordot az igazolt távlövés tekintetében Carlos Hathcock amerikai tengerészgyalogos mesterlövész állította fel 1967-ben a vietnami háború alatt, 2090 méteres távolságból;[37] Hathcock a .50 BMG-t egy M2 Browning géppuskában használta, amely teleszkópos célzókészülékkel volt felszerelve. Ezt a fegyvert más mesterlövészek is használták, és végül kifejezetten ehhez a lövedékhez fejlesztettek ki célzottan mesterlövészpuskákat"

" Egy .50 BMG lövedék hatékonyan hatástalaníthat egy járművet, ha a motorblokkba lőnek vele. Egyes akadályok áttörésére is kiváló, mert egy .50 BMG lövedék áthatol a legtöbb kereskedelmi téglafalon és salakbeton blokkon"

nov. 13. 19:41
 7/7 anonim ***** válasza:

" szét is oszlatja a terhelést az .50-es kaliberű találat esetén"

Na jó, de hol oszlatja szét? Hát a testeden. Attól is simán becsokizol, ha 9x19-cel mellbe durrantanak. Ez szerintem simán töri a bordákat és/vagy szegycsontot és ha épp nem kilégzés közben találnak el akkor a tüdőd is kap bőven.

Szerintem túlélhető, ha a találat után normális kórházi ellátást kapsz. Ha a fronton lőnek le, akkor sok sikert. Egy belső vérzésbe igyanúgy belehalhatsz, mint egy roncsolt végtag miatti kivérzésbe, csak előbbiről nem szerzel tudomást.

Nagyobb távolságokból viszont jó lehet, sokkal jobb esélyeid lennének ilyenben.

nov. 13. 19:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!