Putyin belebukhat az Oroszország elleni ukrán invázióba?
Vannak arra utalások, hogy az ukrán megszállók abban bíznak, hogy majd az oroszok melléjük állnak.
E nélkül nyilván nagyon nehéz lesz a rezsimváltás elérése az ukrán haderőnek.
Oroszország nagyon nagy. Eddig sem a moszkvai ment harcolni, hanem a különböző kisebbségek az ország távolabbi régiójából. Ők pont leszarják hogy Kurszkban hány falvat foglaltak el az ukránok, nem érinti őket. Hozzájuk csak annyi jut el, hogy Ukrajna megint orosz civileket ölt, és menni kell a frontra megvédeni a hazát.
Ráadásul Oroszország nagyon jól kezeli a propagandát és a morális kérdéseket, például állandóan azt hangoztatják hogy a NATO ellen harcolnak Ukrajnában. Erre az ukránok mit csinálnak? Fogják a NATO eszközeit és megtámadják az orosz falvakat. Ebből az átlag orosznak megint mi jön le? Hogy Putyinnak volt igaza és menni kell a frontra, védeni a hazát a NATO-tól.
Én már sok lehetséges okot és teóriát olvastam, de esküszöm nem értem hogy mi értelme volt ennek ukrán részről. Az orosz morálra nyilván nincs hatással, a fentebb írtak miatt. Politikai nyomásgyakorlásra nem tudják használni, mert 20 falu elestétől az oroszok nem megijedni, hanem felbőszülni fognak. Az elfogalt területeket nem lehet csereberélni ukrán területre egy béke esetén, mert Ukrajnának nincs erőforrása ezeket megtartani és az oroszok addig el sem mennek a tárgyalásokra amíg egyetlen ukrán is orosz földön van. Még az orosz utánpótlást sem tudják megzavarni, mert ahhoz elhanyagolható területre sikerült behatolniuk, nem értek el egyetlen nagyobb települést vagy fontos útvonalat sem.
Az egész csak arra jó, hogy elvegyék az erőforrásokat a védelemből, ahol most nagyon nagy szükség lenne minden egyes emberre és minden egyes tankra. Szóval fogalmam sincs hogy mi volt mögötte a motiváció, de biztos vagyok benne hogy ez a háború menetét nem fogja érinteni.
Nem bukik bele, csak gyakrabban fognak főtisztviselők kiesni az ablakon meg karambóloznak, esetleg hátba lövik magukat 3 különböző fegyverrel hogy öngyilkosok legyenek.
Putyin bukását a halála fogja elhozni, mindegy természetes halált hal, vagy a szolgalelkű oroszok ölik meg, amíg ez a diktátor él nem bukik meg.
Nem hinném. Az a baj, hogy a mainstreem media ferdít, hogy Putyin már mindjárt kifogy a katonákból, meg Putyin rákos, stb... hogy a nyugati polgárok elhigyjék, hogy lehet odaküldeni fegyvereket, nem lesz baj belőle. Nekem már azzal kapcsolatban is vanna kétségeim, hogy egyáltalán el akarja-e foglalni Ukrajnát, vagy csak megszállva tartja, hogy ne tudjon a NATO -hoz csatlakozni.
Szerintem Putyin a háborúra csak így másodlagos vagy harmadlagos dolgoként tekint, neki fontosabb, hogy úgy vívhassa a háborút, hogy közben az orosz nép ne éhezzen, így először is kiépíti a BRICS államaival közösen megvalósuló gazdaságot, hogy független legyen a nyugattól. Ez az elsődleges dolog, a másodlagos, pedig a háború megvívása (folyamatos fegyvergyártás, lőszergyártás, stb...). Azértz azt látjuk, hogy nem a legmodernebb orosz fegyvereket/harci eszközöket használják a fronton, inkább a régebbieket, mert Putyin nem akarja, hogy a háború nagy költségekkel járjon. Szerintem (ez az én véleményem, azok alapján, amit az elmúlt 2 és fél évben olvastam a háborúról külföldi lapoktól kezdve, baloldali és jobboldali forrásokból egyaránt) kizárt dolog, hogy belebukjon a háborúba.
"Én már sok lehetséges okot és teóriát olvastam, de esküszöm nem értem hogy mi értelme volt ennek ukrán részről."
A cél leginkább az, hogy az orosz lakosság elkezdje végre kérdőre vonni a propagandát és elkezdjenek önállóan gondolkodni, mert talán mégsem stimmel minden, ami a Kreml-ből jön, mint például a "minden a terv szerint halad" rizsa. Az oroszok abszolút többsége nem beszél angolul, és ezáltal külföldi (vagy legalábbis független) híreket nem tudnak olvasni, sok ilyen meg Oroszországban le is van tiltva, ha oroszul is megjelenik a hír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!