Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért hordanak a katonatisztek...

Miért hordanak a katonatisztek tányérsapkát?

Figyelt kérdés

2024. júl. 7. 16:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már nincs rendszerben a tányérsapka - a Magyar Honvédségnél!
2024. júl. 7. 17:12
 2/10 anonim ***** válasza:
24%

Azért, mert azaz egy, ami ki is néz valahogy.

Nézd meg a rendőröket, milyen nevetségesek a pilotka (csákó) sapkában.

2024. júl. 7. 17:12
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

Én meg a bocskai sapkától kapok röhögőgörcsöt!

-Minden alkalommal - amikor meglátok egyet, - a hupikék törpikék címen futó mese jut eszembe róla!

Röhej!

2024. júl. 7. 17:15
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Hogy legyen miből enni a levest a csatamezőn.
2024. júl. 7. 17:29
 5/10 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
100%
Mivel nagy felülete van bőven lehet rá kitüntetéseket, rangjelzéseket meg nemzeti címereket aggatni. De mivel viszont kemény a pereme, nem esik össze úgy, mint egy barett sapka, így a tisztek által igényelt kivasalt, kisimult formavilághoz jobban passzol.
2024. júl. 7. 17:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
En katona voltam videken, de kb csak unnepek soran lattam tanyersapkat, tobbnyire barett, ill. bocskai volt. Ez esetben nem feltetlen tisztek hordjak csak, hanem aki koznapi vagy diszegyenruhat visel, ha emlekeim nem csalnak.
2024. júl. 7. 22:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért tartozik egyes dísz egyenruhákhoz fehér kesztyű? Pedig nem hogolyózni mennek :)

A tiszteknek volt tányérsapkája, mert díszeresebb, puccosabb mint a bakák sima sapija. Gondolom a kalapból fejlődött "át", de a tányérsapkák pontos történetét bevallom nem ismerem.

2024. júl. 7. 22:51
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg az esőt is jól felfogja.
2024. júl. 7. 22:51
 9/10 PMC Wagner ***** válasza:
100%
azok legalább elég jól néznek ki, a jelenleg használt bocskai sapka irdatlan hülyén néz ki
2024. júl. 8. 13:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Jól néz ki
2024. júl. 8. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!