A magyar haderő hogyan teljesít Csádban? Voltak már komolyabb fegyveres összecsapások?
A magyar sereg egy része Csádban állomásozik egy misszión. Megmondom őszintén hiányolom a tájékoztatást arról, hogyan szerepelnek. Mindig is izgalmasnak tartottam és szerettem volna egy olyan hátországban élni, aminek hadseregei vannak külföldön és katonai akciókat hajtanak végre a hazájukért. Ezért irigyeltem mindig pl. az amerikaiakat.
Most elvileg Csád az ahol magyar katonák állomásoznak, de egy kukkot nem hallottam arról mi zajlik ott. Valaki tud mondani valamit arról, hogy voltak-e már éles bevetései a magyar katonáknak, ha igen kik ellen, és hogyan végződött az ütközet? Vagy egyáltalán ki ellen harcolunk, kinek az oldalán és mi a küldetés?
A magyarok a méretükhöz képest azért sok helyen voltak és vannak külföldön. Voltak Irakban, Afganisztánban, Koszovóban... Lettországban, Észtországban és Litvániában a légtérrendészetért is mi felelünk bizonyos időközönként NATO-n belül (Talán van közünk ilyen téren Szlovéniához). És Afrika vagy a Közel-Kelet sem teljesen új. Nemrég voltak magyar katonák Nyugat-Szaharában, Kuvaitban, Libanonban, Maliban. Talán Malihoz lesz a leghasonlóbb a csádi feladat, ha lesz, mert a katonai delegációnak azonos feladata lesz, mint ott, kiképzési feladatok. Csád annyival lenne több, hogy több humanitárius és diplomáciai feladatuk is lenne.
Szóval itt nincs sok újdonság, talán annyi, hogy most picit önállóbban csináljuk azt, amit eddig például Maliban.
Már Orbán Gáspár elkezdte legyűrni a csádi négus férfiakat...
Szereti őket azt hallani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!