Amikor azt mondják, hogy emberhiány van a hadseregnél, ezt hogy kell érteni? Egyáltalán miért kell több katona békeidőben?
Hol: a magyar kipcsákoknál?
Ott úgy kell érteni, hogy figyelembe kell venni az előző évben ész nélkül elbocsátott embereket, mert nem logikusan megtervezetten történt a haderőátalakítás, ezáltal emberhiány keletkezett Bobó miatt...
Nem, - pontosabban nem tétlenül üldögélnek a laktanyákban.
Azt viszont már most felejtsd el, hogy itt megpróbálod leíratni katonákkal, hogy mit végeznek el napi szinten, mert általános dolgokat sem hisznek el azok, akik nem ismerik a katonaéletet, speciálisakról meg nem beszélhetnek.
Higgyetek, amit akartok! Én katona vagyok, de tiszta a lelkiismeretem, mert bőven megszolgálom az illetményemet! Rengeteg a nagypofájú a civil életben, aki a harmadába belerokkanna - akár fizikailag, akár pszichésen - abba, amit sok katona elvégez napi szinten. Kipróbálhatod kezdeti lépésként a bioritmus rendszertelen és folyamatos forgatását úgy, hogy emellett észnél maradsz és felelősséggel hajtod végre a feladatodat!
De belekóstolhatsz akár a havi szintű egy heti túlórába is! -A kettőnek csak szinkronban van értelme! Mondhatod, hogy én vállaltam - és ez így is van, - de akkor sem kell fikázni azokat, akik vannak olyan hülyék, hogy ezt elvégezzék! A legrosszabb az a minket ért támadásokban, hogy legtöbbször olyan emberek "szakértik" az életünket, hivatásunkat, akik semmi tényt nem tudnak a katonákról, csak a zavarosban halászva játsszák az agyukat! További kellemes mulatást!
Elhiszem, hogy kemény, csak nem értem a konkrétumot.
Mert egy pék pl. megsüti a kenyeret, amit megeszek, egy kőműves felépíti a házat, amiben lakom, a buszsofőr elvisz a munkahelyemre, egy rendőrhoz pl fordulhatok, ha valami sérelem ér stb..
De mi hasznom van abból, ha több katona lesz?
A leggyakoribb hiba, hogy sokan azt hiszik hogy a sereg csak tiszta Rambok meg G.I. Joek tömege.
Ellenben, pont olyan mint egy nagyobb multi. 1000 felé feladat van, amihez 1000 felé ember kell.
Csak hogy egyetlen lövész harckepes legyen, tucatnyi masik ember kell, hr, penzugy, orvos, logisztika, ruhazat, fegyver, lőszer, sofőr, karbantarto, uzemanyagos, fegyverkovacs, radios, stb, stb stb.
Es ez még csak sima lövész, aki nem felderito, nem robanoanyag szakértő, nem tud pancelost vezetni, es morze vagy fenyjelzeseket se tudja ertelmezni. Tehat minden sepcializalt alakulatnal kezdheted elolrol.
Na most ebbol a minimum letszam sincs meg, akkor szep lassan az epuletek, a jarmuvek, egyeb tehnika es felszereles tonkre megy, mert nincs ki karbantartja vagy fejlessze.
Es hogy ez neked miért jo?
Kerdezd meg az ukranokat. Lehet most jönni hogy de a nato megvéd. De ez nem volt mindig igy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!