Egy ismerősöm aki szerződéses katona, viszont még a próbaidején van úgy gondolja hogy hétvégén, szolgálatmentes napon meg bármikor hordhatja az egyenruháját. Ez így igaz? Mert szerintem nem
Szerintem semmi nem tiltja,használtan is tud venni civil állampolgár katonai ruház és hordhatja.
Annyi hogy tisztség ne legyen rajta.
máj. 18. 10:50
2/10 anonim válasza:
Ha leveszi a rang- és állományjelzőket akkor szerintem hordhatja, azokkal együtt passz.
máj. 18. 10:52
3/10 anonim válasza:
A Magyar Honvédség Öltözködési Szabályzata, I. fejezet 4/10.
"A katona szolgálatteljesítési időn túl egyenruhát, a szolgálat tekintélyét nem sértő módon viselhet."
máj. 18. 11:24
4/10 anonim válasza:
A #3-asnál a pont, minden további nélkül viselheti, de olyan magatartást kell tanúsítania, hogy az ne hozzon szégyent a seregre.
máj. 18. 13:00
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat😁
máj. 18. 13:21
6/10 PMC Wagner válasza:
Nekem valami olyasmi rémlik hogy ha katonai egyenruhában kiművel valamit akkor hadbíróság elé kerül, nem tudom hogy ez még aktuális-e
máj. 18. 16:29
7/10 Jeffrey Spender válasza:
# 3-as
Egyenruhában lehet / szabad vagy nem lehet / nem szabad fagyizni ? :)
máj. 18. 16:53
8/10 anonim válasza:
#6 igen, ha olyan fokú a cselekménye akkor hadbíróság elé állítják.
máj. 18. 22:00
9/10 anonim válasza:
Lehet fagyizni egyenruhában, de nem haladás és nem szolgálati kötelezettség teljesítése közben. Cukrászdában leülve minden további nélkül fogyaszthat a katona fagylaltot. Az aluljáróban viszont van ebbe beleszólása katonai rendésznek, ha éppen összetalálkoznak. Amennyiben a feladatának ellátásához kiadott fegyverzet, felszerelés van a katonánál, automatikusan feltételezi, hogy feladatot lát el.
máj. 19. 13:32
10/10 Jeffrey Spender válasza:
Ami a hadbíróságos kérdést illeti, még egyenruha viselése nélkül is az fog eljárni az illető ügyében.
A hadbíróság az nem csak a teljesen speciális katonai bűncselekményekkel foglalkozik, mint a Kötelességszegés szolgálatban, meg Szolgálati tekintély megsértésével, hanem a hagyományos köztörvényes cselekmények is a hadbíróság elé fognak kerülni.
Tehát a családon belüli erőszak, könnyű testi sértés, a közlekedési bűncselekmények, vagy bármi más esetében is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!