Lesz háboru magyarorszag és a szomszédos orszagok közt? (a többi lent)
szomszédos orszagok:Ausztria,Sslovákia,Ukrajna,Románia,Szerbia,
Horvátország,Szlovénia
melyikkel valoszinübb?
mik lehetnek az okai?
és amit csak le akartok irni
Románia mellett meg ott lesz Oroszország, ha megtámadod.
Sok sikert!
Te tényleg nem tanulsz hibáidból.
Besszarábia 1918-ban Romániához került, de 1940-ben a Molotov–Ribbentrop-paktum után a Szovjetunióhoz került ami most Moldova. Miért állnának ezek után románok oldalára?
Hát nem is tudom. Csak nem a Helsinki-záróokmány miatt?
Mellesleg az oroszoknak nem kell Moldávia. Először Ukrajnát kéne annektálniuk, de még azt sem akarják.
Úgyhogy ezt megszívtad. Nem mindenki akar vissza minden egyes négyzetcentimétert, amire valaha egy katonájuk a kislábujját tette.
De ha nem az oroszok, akkor melléjük állnak a németek, vagy az USA.
Hárommal nagyon valószínű hogy lesz, ezek:
Szlovákia
Románia
Szerbia
"A békés revizionizmus híve vagyok, politikai módszerekkel szerezném vissza az elvesztett területeket"
Detto
Bár én ezt inkább úgy szeretem megfogalmazni, hogy a magyar többségű területeket egy országban kell egyesíteni.
Felejtsük el Trianont! Azt már úgysem lehet visszacsinálni. (Hacsak nem tudjuk valahogy érvényteleníteni, de ebbe most ne menjünk bele!)
Sokkal célravezetőbb, ha a nemzeti önrendelkezés és hasonlók eszközével érvelve próbáljuk elérni a magyar lakta területek Magyarországhoz csatolását, vagy legalább népszavazás kiírását azokon a területeken.
"Ehhez először is a maga lábára kell állnia az anyaországnak, a külföldi függést minimálisra kellene csökkenteni"
Ez az, ami ma már nem mehet.
Persze sokkal jobb helyzetet is lehet teremteni a mainál, de a "teljes" protekcionizmus Magyarországnál nem működőképes ma már.
"Ha mindez megvalósul, geopolitikai szövetségeseket kell keresnünk. Szlovákiával szemben ott van a régi jó barát Lengyelország, Szerbiával szemben Horvátország, Koszovó, Montenegró, Albánia, Romániával szemben Bulgária."
Szerintem erre semmi szükség.
A nagyhatalmakat (USA, Németország, Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, esetleg Oroszország, bár vele van a legkevesebb esélyünk) kell meggyőzni, hogy a hosszútávú béke és stabilitás elérésének hathatós eszköze, ha a nemzeti önrendelkezés elve alapján rendezzük a határokat. Ezek után be lehet terjeszteni a dolgot az EU, vagy az ENSZ elé és ott mér sokkal többre megyünk a nagyhatalmak támogatásával, mint a horvátokéval, vagy a blgárokéval.
"Ukrajna előbb-utóbb ismét az orosz érdekszféra kiterjesztésének célpontja lesz, így a Kárpátalját többségében lakó ruszinság (akik már most is teljes önrendelkezést követelnek maguknak) és az ottani magyarság inkább fogják választani Magyarországot, mint hogy újra orosz irányítás alá kerüljenek (esetleg megpróbálkoznak egy önálló országgal, ami szerintem nem lenne életképes, így egyetlen választásuk a Magyarországgal való egyesülés lenne)."
Vagy ha nem is kebelezi be Oroszország, Ukrajna szét fog esni. A krímiek máris követelik az elszakadást, de a Donyec-medencében élő oroszok is inkább elszakadnának (és aztán valószínűleg csatlakoznának Oroszországhoz) ezt lehetne kihasználni (vagy használhatnák ki a ruszinok) de ehhez ki kell várni a megfelelő alkalmat.
"Persze ez a gondolatmenet azt is feltételezi, hogy közben szétesik az EU és a NATO és a Nyugat nem szól bele a Kelet-európai politikába"
Amire egyelőre nincs kilátás, tehát nem lehet rá alapozni.
"Én az elkövetkező időszakban azzal is elégedett lennék ha ki tudnánk harcolni a határon túli magyarok területi autonómiáját a szomszédos országokban. (Most például nagyon jó lehetőség lenne ezt érvényesíteni Szerbiával szemben az EU-csatlakozásuk elismeréséért cserébe)."
Egyet értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!