Kik voltak magyarország legnagyobb hadvezérei?
Egy kicsit tágítottam a kört:
Nimród, Atilla, Csaba királyfi, Árpád, Bulcsú, Koppány, Szent László, Nagy Lajos, Dobó István, Szondi György, Bocskai István, Zrinyi Miklós, Rákóczi Ferenc, Thököly Imre, Esze Tamás, Vak Bottyán, Hunyadi János, Hunyadi Mátyás, Hadik András, Bem József, Damjanich János, Nagysándor József, Habsburg József, Horthy Miklós, Héjjas Iván, Maderspach Viktor, Werth Henrik.
"Nimród, Atilla, Csaba királyfi, Árpád, Bulcsú, Koppány, Szent László, Nagy Lajos, Dobó István, Szondi György, Bocskai István, Zrinyi Miklós, Rákóczi Ferenc, Thököly Imre, Esze Tamás, Vak Bottyán, Hunyadi János, Hunyadi Mátyás, Hadik András, Bem József, Damjanich János, Nagysándor József, Habsburg József, Horthy Miklós, Héjjas Iván, Maderspach Viktor, Werth Henrik."
Vak bottyánt meg Bemet kifelejtettem, ők tényleg jók voltak, de a többieket felejtsd el. A nagyrészük átlagos, a poltitka és mások düntései által vezetett figura volt. Olyanok, mint ma Orbán, csak nem a zsidók meg a bankok mozgatták, hanem más.+szerintem Nimródtól nem tudnál egyetlen hadjáratot, csataleírást se mondani.
Az általam kiemelt néhány volt olyan, akik tényleg kiemelkedtek egy kicsit a sodrásból, és TETTEK valamit azon kívül, ami nyilvánvaló volt.
ma 22:16
Igazad van. Este már nem fog az agyam.
Semmi baj, srácok!
Még Bethlen Gábor jutott az eszembe! Azt nem tudom, hogy személyesen vezetett-e sereget vagy csak a megszervezéséről gondoskodott, de tény, hogy elég sikeresen szembeszállt a császárral. Az ő korlátozott lehetőségei között ez is óriási eredmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!