Most akkor Magyarország küld fegyvereket ukrajnának?
Az egyik tanárom állítása szerint Magyarország nagyon is szállít fegyvereket ukrajnának, mert ez egy EU-s elvárás / határozat, amiknek tagországként nem mondhatunk nemet. Ezen a héten nem találkozunk már, így megpróbáltam utánna nézni, de csak ezt az 1 telexes cikket találtam, azonban ők se tudtak semmit bizonyítani. Ezért kíváncsi vagyok, mások mit hallottak vagy tudnak-e erről a kérdésről?
Ahogy Viktor mondta:
"Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek!"
De egyébként nem hiszem. Lavrov elvtárs megharagudna, és Putyin elvtárs sem lenne boldog.
Valószínűleg arra utalt hogy magyar NATO géppel szállítottak fegyvereket Ukrajnába.
Így lehet igaz az allítás hogy a magyarok szállítottak fegyvert Ukrajnába, de nem a saját fegyvereiket.
Elméletileg Magyarország és maga a kormány nem ad fegyvereket Ukrajnának. Más országokból Magyarország területén keresztül átmehetnek a fegyverek csak közvetlen tovább Ukrajnába nem hanem mondjuk Szlovákiába, Romániába és onnan már tovább tudják küldeni Ukrajnába, gyakorlatilag meg hát ki tudja biztosan. Mondjuk pár hónapja a Rheinmettal német hadiipari cég az mondta hogy Magyarországon gyártott Lynx harcjárműveket is adhatnak Ukrajnának, kormány reakciója erre az volt hogy azt akkor a német vállalat adná Ukrajnának nem pedig Magyarország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!