Ha Oroszország részéről mégis történne nyílt konfliktus a NATO-val szemben, az területileg a balti államokra lokalizálódna?
Ha neadjisten mégis lenne olyan elvetemült az orosz vezetés hogy meglépné ezt, akkor ez helyileg a balti államoknál történne meg?
Egyrészt mert ugye kicsi, szinte védtelen országok másrészt ott is erős az orosz érdek az ex-szovjet múlt miatt. Másrészt Lengyelország nagyobb falatt lenne szélesebb fronttal, a többi NATO-tagországgal meg nincs közöt határszakasz az orosz tengeri flotta pedig nem lenne képes egyes egyedül offenzívát indítani.
Tehát ha erre mégis sor kerülne, akkor a közép- és nyugat-európai országoknak sem kellene tartani a területükön zajló nyílt háborútól?
Kérdező, mi lenne az amit nyerhetnének az oroszok egy nyílt konfliktussal a NATO-val?
Mi lenne az ami miatt az oroszoknak érdekében állna ebbe belekezdeni?
Az ukránokkal nem boldogultak, holott ott csak közvetetten avatkozott be a NATO. Mi lenne az ami miatt az oroszoknak célja lenne konkrétan nekimennie a NATO-nak?
Szerintem Magyarországra jönnének elöször, de, mivel mi békepártiak vagyunk, természetesen, itt vörösszőnyeggel és az államkulcsok átadásával várnánk őket, szeretettel.
Ugyan, mi baj lehet belőle, ha megint jönnek az oroszok.
#3 "Kérdező, mi lenne az amit nyerhetnének az oroszok egy nyílt konfliktussal a NATO-val?"
Nyilván logikusan végig gondolva semmi, de mint látjuk az elmúlt két évben az orosz vezetésnek kezd elmenni a józan ítélőképessége, ők mintha valamiféle keresztes hadjáratot látnának az egészben no meg egy nagy orosz birodalmat a végén.
#5 Ez nem igaz, csak nem vagy hajlandó te sem figyelembe venni amit Putyin már egy évtizede mondott előtte Ukrajnával kapcsolatban. Ott nagyon pontosan megmondta mi az amivel baja van - és jól lehetett tudni azt is mi az ami a háttérben van még mögötte. Színleg az orosz kisebbség volt a megnevezett ok, a NATO terjeszkedése, a háttérben pedig, hogy legyen arrafelé is tengeri kijáratuk, az amerikai barát ukrán vezetés helyett legyen ismét oroszbarát vezetésük.
De mi lenne orosz érdek - bármi - abban ha nekimennének egy NATO országnak?
#4 "Szerintem Magyarországra jönnének elöször, "
A földrajz neked sem erősséged, ugye?
Segítek kicsit, Magyarország és Oroszország között ott van Románia, Ukrajna.
Az oroszok még Kárpátaljának sem jutottak a közelébe és nem is fognak. Hogyan jönnének akkor el hozzánk? Átugorják a tankjaikkal ezt a pár ezer km-t?
#6 "De mi lenne orosz érdek"
Mint emltettem, az orosz vezetés teljesen elveszítette a realitásérzetét.
#8 Mint említettem, ez nem igaz.
Na, most akkor tudnál végre valamit mondani arról, hogy nekik mire is lenne jó megtámadni a NATO-t?
Amúgy azon felül hogy egyfajta szabadságharcként fogják fel az egészet, Putyin már kijelentette hogy új világrendet szeretn melyben Oroszország ismét világhatalom lenne. És ehhez olyan országok kellenének neki - Európában is - melyek ismét orosz befolyás alatt vannak. Ezen felül már a történelmi orosz teürletekről álmodozik ami részben túlmutat Ukrajna egyes területein.
Ezért mondtam, hogy teljesen irreálisan látják a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!