Mi történne ha Észak kórea lerohanná Dél kóreát?
(Samsung)
jan. 16. 17:09
Ha meglátja az ország nevét így leírva, még főbe is lövet.
A kérdés csacskaság.
jan. 16. 17:30
Hát nem tudom ki és hogyan tervezné lerohanni Dél-Koreát, de tekintve, hogy a közhiedelemmel ellentétben a déli hadsereg jóval erősebb, jóval nagyobb hadiiparral rendelkezik, sokkal nagyobb gazdasági teljesítménnyel és jóval nagyobb lakossággal... hát észak eléggé esélytelen lenne.
jan. 16. 23:02
4/14 A kérdező kommentje:
A kérdés elméleti.
Természetesen nem fog megtörténni.
De mégis mi történne ha egy nem piaci elven működő ország hadserege megszállna egy 'nyugaton' népszerű céget?
(még az országnév is csak példa)
A Samsung a világ egyik legnagyobb vállalata. Jelenleg is nagyon sok kitelepülése van, illetve több központja. A gyártás nagy része nem Koreában zajlik. Szerintem megmaradna a Samsung a jelenlegihez hasonló formában, de kitelepülne valószínűleg az Egyesült Államokba vagy Európába.
jan. 17. 01:40
6/14 A kérdező kommentje:
Nemis a gyártás érdekel. Hanem hogy Koreából tudnak-e frissítéseket küldeni a telefonomra? A komcsik.
6. Kivonulna Koreából. Nyilván így nem tudnának mit kezdeni a Samsunggal a komcsik.
jan. 17. 12:36
8/14 A kérdező kommentje:
7. De ha bekerítik őket mint a németeket Sztálingrádnál akkor nem mennek sehova. Ott maradnak a programozók is, a számítógépeik is, kódok is, minden.
8. A mesterséges intelligenciájukat például nem Koreában fejlesztik, ahogy csomó mást sem. Azért messze van a határtól a központjuk és ha el is indul feléjük a front, lenne idejük elmenekülni/átszerveződni. Tegyük fel hogy nincs menekvés. Akkor is nagy eséllyel inkább lebombáznák a központot. Ha pedig nem bombáznák le hanem elfoglalnák, még akkor is külön működne a Samsung többi része és megtagadnák az Észak-koreai irányítást. El tudod képzelni hogy az amerikai részleg azt fogja csinálni mint amit a dugódani kimdzsongún mond? Én úgy gondolom hogy még ebben az esetben is a jelenlegihez hasonlóan működne a cég csak máshol. Sehogy sem kerülne más irányítása alá.
jan. 17. 16:03
10/14 A kérdező kommentje:
9. Szerintem te direkt nem akarod megérteni a lényeget. Nem arról van szó hogy a világ más országaiban követnék-e vagy sem a diktátor utasításait. Egyszerűen a kódok birtokában Koreából kiküldik ki sok millió eszközre a világba az általuk írt firm frissítést és ez ellen az amerikai részleg semmit se tudna tenni.
Egy kisebb neutronbomba pedig úgy semlegesíti az embereket hogy a műszaki eszközökben nem tesz kárt pár kilométer távolságból. A rakéta pedig a háború kitörése után már 10 percel ott lesz. Nincs idejük reagálni a gyárban.
Kapcsolódó kérdések: