A Hamász most pontosan hogy állja meg a helyét ezekben a harcokban pontosan úgy értem mennyire tör borsot az IDF orra alá?
Figyelt kérdés
Mondjuk van e olyan szinten mint mondjuk az irakiak ellenállása volt az Amerikaiakkal szembem anno2023. dec. 15. 14:47
1/17 anonim válasza:
Irak azért egy jóval nagyobb szabású és sokkal drágább esemény volt. A Hamasz a várttól sokkal gyengébben teljesít, de ez nem a harci kedvüket vagy teljesítményüket jelenti, mert az jó, hanem a lakosság bevonását a harcokba. Arra számítottak, hogy sokkal több civil fog szembe szállni a hadsereggel. Emiatt a vártnál sokkal gyorsabban haladnak és kisebb ellenállással találkoztak.
2/17 anonim válasza:
Nagyon gyengén muzsikálnak, Gáza több mint 1/5 része már elvan foglalva.
3/17 anonim válasza:
kb. sehogy. Nekik nincsenek nagy hatótávolságú tüzérségi rendszereik, se légierejük, tankok se. Az iraki hadsereg azért felszereltebb volt es nagyobb létszámú. A Hamasz néha may előmászik a mocskos alagutaikból egy AK-val, RPG-vel, robbanó mellénnyel felszerelve vagy a romos épületkből mesterlövészkedni próbálnak. A Toyota pickupjakkal full esélytelenek az izraeli Merkava és Baraka tankok ellen.
4/17 anonim válasza:
Erre én is kíváncsi lennék. Állítólag sokkal nagyobbak a zsidó veszteségek. És az, hogy másfél hónap alatt nem tudták elfoglalni Gáza harmadát, messze nem, és egy hónapba telt elfoglalni a tengerpartot, azt mutatja, hogy erős az ellenállás. Valószínűleg mindent lebombáznak, légi támogatást kérnek mindenre a zsidók. Rengeteg járművet veszíthettek. A palesztinoknak rengeteg rakétájuk és fegyverük van, ha nem is olyan modern, és nagyon jól el tudnak bújni. Ha nem lennének ilyen fegyelmezetlenek, hanem mondjuk európaiak lennének, talán nyernének is.
5/17 A kérdező kommentje:
4 Én is úgy értelmezem,hogy jól. Ezeket az alsógatyás fogjokat szokták mondani arra,hogy mennyire gyengék de én mindig arra gondolok,hogy az amerikaiak is így vezették a vietkongokat
2023. dec. 15. 17:11
6/17 anonim válasza:
Civileket használnak élő pajzsként. Aztán lehet mutogatni a kórházakat meg az iskolákat, hogy Izrael civileket támad.
7/17 A kérdező kommentje:
6 Ott vagy,hogy így tudod?
2023. dec. 15. 17:16
8/17 anonim válasza:
Csak annak lenne joga beszélni, aki Gázában él? Akkor rossz fórumon vagy.
9/17 A kérdező kommentje:
8 Nem. Amiről van bizonylat. Én is hallottam ilyet de erről nincsen. Arról például,hogy mészárlást követtek el és,hogy Izrael is népírtást végez van de erről nincs.
2023. dec. 15. 17:25
10/17 anonim válasza:
Sehogy nem állja a helyét, szelektív kontraakciókat hajtanak végre, belövésekkel, 1-1 telepített robbanóeszközzel (pokolgéppel), a civilek mögé próbálják bújtatni az infrastruktúrát. Katonailag nyilvánvalóan el fognak bukni, a fő céljuk minél nagyobb veszteséget okozni, illetve a szervezet működőképességét a még kontroll alatt nem lévő területeken úgy-ahogy megőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!