Hogy bírta eddig és bírja még az ukrán hadsereg feltartani a mindenben fölényben lévő orosz hadsereget?
8/
Szerintem ez csak részben igaz,de van benne igazság.
Ami ennek ellene mond a nagy számú halott,amivel azért mindkét félnek a családok felé nehéz lehet elszámolni.
Ami ebben a gondolatmenetben igaz,az az orosz nyersanyagárakat a helyzet magasan tartja,és az orosz ipar is sokat erősödött ebben a helyzetben,úgymond rengeteget profitált ebből a helyzetből.
Sok nyugati cég kivonulása után a saját iparuk megtanulta legyártani a hiányzó termékeket amit addig a nyugatról szereztek be.
Kina a technológiát,az orosz háttér a nyersanyagbázist adja,ez ritka jó páros.
Oroszország igazgatójának czélja visszadni anyácskához tartozó (az ő szemszögéből nézve) csecst. Ez előremenő döntés volt Oroszország igazgatójának, mivel mindig is fájt a foga Ukrajna bizonyos területeire biztonsági és nemzeti szempontból. Tehát előrement a "pofonért" és gyorsan elkezdte a hadműveleteket, ezek mögött két stratégiai megfontolás van(***)
Megszerezni a vágyott területeket, mielőtt NATO tag lesz Ukrajna.
Úgy kell elképzelni, hogy jól elverlek, mint szódás a lovát. Te megigéred nekem, hogy kifogsz űtni 5 év múlva, mert addig fogsz bokszolni. (Mondjuk ezt nem lehet, mert kib_@nak a klubból, de tegyük fel nem érdekel, mert ez a czélod)
Ha Oroszország igazgatójának stratégiáját követem, akkor nem várok 5 évet, hogy laposra verj, hanem most kitaposom a beled. /Hül'e példa, de most már mindegy/ Mivel Oroszország nem akar a teljes NATO-val hadakozni, így a védtelen Ukrajnára támadt, de USA mindig a gyengék védelmébe állt a történelem során, ha (természetesen) gyengítheti vetélytársát.
(***)Amíg Ukrajna háborúban áll nem lehet NATO tag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!