Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tűzszerésznek lenni mennyire...

Tűzszerésznek lenni mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés
Sziasztok, mikor a hirekbe neten olvasom, hogy ezt azt, hatástalanitottak vagy tv-be hallom, hát mindig tisztelem őket, jó bátrak. Én tuti nem lennék tűzszerész. Tudom hogy veszélyes, de mennyire? Ezek az emberek nem félnek mikor hivják őket nem féltik a saját életüket?
2023. nov. 22. 16:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ békeidőben polgári területen tűzszerésznek lenni régi világháborús robbanószereket hatástalanítani általában (kamu) bomba riadókat kivizsgálni elég veszélyes.

Háborús helyzetben mindenféle rejtett trükkös és távirányítású bombák mellet főleg ha nincs mondjuk tűzszerész robot sem akkor az meg végképp nem életbiztosítás.

2023. nov. 22. 17:35
 2/13 anonim ***** válasza:
97%
Azt hiszem 1-2 magyar tűzszerész is halt meg háborús övezetben Afganisztánban, de idehaza a Hortobágyon is meghalt 4 tűzszerész.
2023. nov. 22. 17:40
 3/13 A kérdező kommentje:
köszönöm, erre nem is gondoltam hogy sokféle van, én azokra gondoltam akik a városba vagy nem tudom, vonulnak, ha bombát vagy ilyesmit találnak. Tudjátok ami a hirekbe is bekerül.
2023. nov. 22. 18:08
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

Ahogy az #1-es is írja békeidőben veszélyes, de nem veszélyesebb mint tűzoltónak, rendőrnek, vagy éppen mozdonyvezetőnek lenni. Azért van a kiképzés, a felkészülés hogy ne történjen baj. Tudja milyen robbanószerkezettel áll szemben, tudja a kockázatokat és ha incifinci esélye is felmerül, hogy elműködik mozgatásra akkor nem szállítják sehova hanem helyben működtetik el egy kisebb töltettel.

Aktív harcterületen meg mindig veszélyben vagy, akkor is ha nem tűzszerész vagy. Egy sima hadtáposként, vagy őrszolgálatosként is - sose tudod mikor lesz az út mellett pokolgép, vagy mikor, honnan éri az egységet belövés.

2023. nov. 22. 22:17
 5/13 anonim ***** válasza:
Ja és hozzáteszem a veszélyesség fokához... évente ~400 ember hal meg közúti balesetekben Magyarországon, s tűzszerész? Oda kell figyelni arra amit csinálsz.
2023. nov. 22. 22:18
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek. :)
2023. nov. 23. 10:15
 7/13 anonim ***** válasza:

4

A mozdonyvezetőt manapság már nem kell hozzájuk sorolni. Ha tényleg olyan veszélyes lenne (amúgy bármikor gázolhat, de ettől függetlenül ma már nem egy űrhajómérnöki adottságokat igénylő pálya), akkor nem ülne odafönt olyan sok bubifrizurás páva.

2023. dec. 14. 15:11
 8/13 anonim ***** válasza:

5

"Ja és hozzáteszem a veszélyesség fokához... évente ~400 ember hal meg közúti balesetekben Magyarországon, s tűzszerész? Oda kell figyelni arra amit csinálsz."

Na, ez meg a másik. (7 voltam)

2023. dec. 14. 15:13
 9/13 A kérdező kommentje:
7 hogy jön egy tüzszerészhez a mozdonyvezető ? Ha csak neki nem megy valami nagyon nagynak gondolom összese mérhető a két dolog veszélyessége?
2023. dec. 14. 15:45
 10/13 anonim ***** válasza:

Ott általában csak egyszer lehet hibázni,többször már nem kell.

Csak ennyire veszélyes.

2023. dec. 14. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!