Mi az oka annak hogy az orosz hadsereg tulajdonképpen ennyire felsült, leszerepelt a háborúban? Mit csináltak ennyire rosszul?
Már 2 éve tart a háború, de amint megnéztem a mostani aktuális térképet hol áll a front, mik az oroszok által felügyelt területek, azt lehet mondani hogy gyakorlatilag semmit nem változott mint az invázió kezdete utáni hetekben volt. Tehát magyarán 2 év alatt már lassan nem haladtak a világon semmire, bevettek asszem egy 60 ezres kisvárost. Ennyit tudtak felmutatni komoly gazdasági, harcjármű és katona állomány veszteség árán.
Tulajdonképpen mi az oka annak, hogy az orosz hadsereg, a világ talán második legerősebb és legütősebb haderejének ilyen gyalázatosan szégyent szégyenre halmozzon egy viszonylag kis és annál inkább fejletlenebb országgal szemben?
"Lassan elfogynak a férfiak Ukrajnában"
Te teljesen hülye vagy? Talán azért mert elmenekültek már réges régen onnan? Valami pár száz ukrán férfi harcol a fronton ha jól tudom, még azokkal se bírnak az oroszok.
Stratégiai taktikai hibák a háború elején kevesebb mint 200 ezer katonával támadták Ukrajnát ami nem hogy Ukrajna elfoglalásához hanem annak elfoglalása esetén még annak megtartásához ellenőrzéséhez sem lenne elég.
Nyugati segélyek folyósítása fegyverszállítmányok küldése Ukrajnának, enélkül Ukrajna talán már össze is omlott volna mind gazdaságilag mind katonailag.
Okok lehetnek még a fejlett haditechnika korlátozott mértékben van jelen orosz hadseregben, valamint teljes mozgósítást sem rendel el vagy akar az orosz politikai vezetés mert talán tartanak a várható reakcióktól.
" egy viszonylag kis és annál inkább fejletlenebb országgal szemben?"
Ez a viszonylag kis ország Oroszország után a legnagyobb területű európai ország és már 2022 előtt is Oroszország mögött a legnagyobb európai hadsereggel bírt. A Donbasz környékén 2014 óta építik ki aktívan a védelmi vonalakat, szaros kis falvak úgy meg vannak erődítve hogy leesik az állad.
Azt az aprócska tényt felejtetted el a kérdésedben, hogy Oroszország az elmúlt egy évben nem is vezetett támadásokat. A háború elején vezettek, sorra foglalták el a 100 ezres lélekszámú városokat mindössze napok alatt. Mariupolt bekerítették, az ott állomásozó elit egységeket pedig részben fogságba ejtették. Mariupol egy félmilliós kikötőváros. Herszont, Melitopolt napok alatt foglalták el, mindegyiket több mint 100 ezren lakták békeidőben.
Persze idén nem foglaltak el semmit. Cserébe olyan védelmi vonalat hoztak létre az elfoglalt területeik megtartására, mindössze 1 év alatt, amire Ukrajna közel 10 év alatt képtelen volt. Az ukrán ellentámadás mint ha falnak csapódott volna, az összes nyugati szakértő elmondta hogy senki sem számított ilyen hatékony orosz védelemre.
De persze információk nélkül ideböfögni hogy hú de milyen szar ez az orosz haderő, az megy :D
Az sem mellékes, hogy Ukrajnát 40 ország támogatja katonai segélyekkel, és már egy rakás sorozási hullámon túlvannak, míg Oroszország mindössze egyetlen részleges sorozást vezetett be és hivatalosan még csak nem is háborúznak.
"Te teljesen hülye vagy? Talán azért mert elmenekültek már réges régen onnan?"
Bocs hogy beleszólok, ugyan nem nekem válaszoltál, de te vagy teljesen hülye. Az állítás úgy hangzott Ukrajnában elfogytak a férfiak. Erre cafolatul leírod ugyanazt. :D
Az elején elcseszték, ez a legrövidebb válasz. Még csak azt sem lehet mondani, hogy orosz oldalon rossz volt az utánpótlás, mert konkrétan utánpótlás sem volt. Szét is lett verve az orosz sereg. Viszont azóta mind a 2 oldalon komoly védelem van. Az oroszok mennyiségből megoldanak mindent, és jól be is ásták magukat és mindent is elaknásítottak. Az ukránoknak pedig hatalmas minőségi előnyük van, ami elég a védekezéshez. Támadni senki sem tud, csak nagy különbség, hogy az oroszok ráérnek, az ukránoknak lenne sürgős.
Ez volt katonailag. Minden más módon, Ukrajna elveszett. Társadalma megreccsent, lakosság nincs, fizikailag is romokban vannak, infrastruktúra egy hajszálon függ, válság mély mint a sár. Oroszországból egóból veszít nagyot, a többit megoldják hosszútávon.
"Utolsó válasz egy vicc - mindenki tisztában van vele, hogy az Oroszok ezt egyáltán nem így tervezték"
Akkor idézd kérlek hogy hol írtam a 6-os válaszomban hogy az oroszok ezt így tervezték. Mert hogy nem írtam olyat. Olyat sem írtam, hogy az oroszok elégedettek ezzel a teljesítménnyel. De azt kritizálni hogy nem foglaltak el semmit egy olyan időszakban amikor a védelmi vonalaikat építették ki, nettó baromság, erre mutattam rá a válaszomban. Jelenleg beállt a front, egyik fél sem vezet nagyobb támadó műveleteket, mindkét fél egy-egy településre, stratégiai pontokra koncentrál, ezt a vak is látja :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!