Elfogadtál volna úgy is egy kitüntetést hogy nem jogosan kapod?
Figyelt kérdés
valami régebbi történetben nem emlékszem a részleteire mesélt valaki olyasmit hogy egy őse csak azért kapott egy nagyobb kitüntetést (talán vaskeresztet de nem vagyok benne biztos) mert részt vett egy bizonyos csatában, de lényegében semmi érdemit nem tett csak hátul bújkált és mégis ugyanúgy megkapta mint aki a leghősiesebben kockáztatta az életét ott akkor2023. okt. 14. 18:37
3/6 anonim válasza:
Nem tudom. Nem voltam, vagyok vagy leszek katona. A nagyapám kapott a 2. VH-ban vaskeresztet, mert kiküldték a bajtársával lőszer nélkül (ne pazarolják a lőszert vadászatra) járőrbe. Egy nagyobb szovjet egység adta meg magát (10? 12? fő). A tisztet és pár embert hátra küldtek a hírszerzőkhöz, a "többiek nem jártak jól". A tolmács addig csűrte csavarta a szót, hogy még egy embert hátra vittek.
A másik nagyapám tolmácsként kapott ugyan ezért kitüntetést. A két ember nem szolgált ugyan ott...
4/6 anonim válasza:
Simán. Nem vagyok egy erkölcsi hegyorom...
5/6 anonim válasza:
A kérdésben leírt storyban "kénytelen" elfogadni, mert ha bevallja hogy hátul bujkált az kb. parancsmegtagadás és karperecet, büntetőszázadot kap plecsni helyett.
6/6 HakapiszikMatyi válasza:
A "Vaskereszt" amúgy kifejezetten német kitüntetés, és nem osztogatták "Csak úgy..." Van is erről egy kiváló film "Vaskereszt" címmel. Érdemes megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!