A délszláv háborúban tényleg rendfenntartóként jelen voltak (vagy harcoltak is) magyarországi magyar katonák?
Viszont...
Mert sejtem hogy fiatalka vagy ezért rövid történelem óra...
1992-93 ban a Szerbeknek voltak a magyar határnál provokációs akcióik.
Átlöttek a határon, célzottan lőttek a magyar határörök felé(akkor még volt határörség)
Mohács cigány gettójára esett néhány kazettás bomba"véletlenül"
Többször volt hogy a szerbek magyar területen átvágva támadtáka horvátokat.(fordítva is megesett az eset)
Akkor viszonylag közel áltunk ahoz hogy belesodródjunk a délszláv háborúba. Antal József akkor bölcsen a pacifizmust választotta, igy kimaradtunk belőle
Akkoriban több eset is volt hogy A magyar határörökre lőttek a szerbek(főleg a csetnikek) jó néhány magyar határör meg is halt akkoriban amit akkor eltitkoltak!
Van ismerösöm aki akkor volt a déli határnál határör, ő azt mondta hogy megtiltották nekik hogy visszalőjenek, a szerbek meg át lőttek rendszeresen(mint írtam több magyar határör halt igy meg).
Incselkedtek a magyar határörökkel a szerb genyók.
Kb 1-2 tucat magyar határör meg is halt akkor abban az 1-2 évben amit a nyílvánosság elől eltitkoltak!
bocsánat
Nem Mohács, Barcs volt aza város ahova szerb bombák estek véletlenül
"Átlöttek a határon, célzottan lőttek a magyar határörök felé(akkor még volt határörség)"
🤣🤣🤣🤣🤣
Köszönöm Keserű narancs az infókat!
És köszi 1, 2, 8, 12.
#17 Az a baj hogy sötét vagy
Jelenleg nincs Határörség
A Szerepét a Rendörség vette át.
#18 ezeke a dolgok akkoriban nyilt titkok voltak, Abbana 2 évben feltünöen sok sorkatona/határör halt halt meg eza sattisztikákban is benen van
Voltak beszámolók, amiket bersze eltusoltak
Én ha jól emlékszem volt a témában könyv is Amolyan tényfeltáró könyv az akkori határörök, határör parancsnokok infói alapján
Akik éltek már akkor és figyelték a belpolitikai eseményeket, és olvastak újságokat azoknak ezekm az infók nem újak.
#19 Hol talalok errol statisztikat?
A csaladban volt, aki ott volt hataror, de semmi ilyenrol nem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!