Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi az a kényszersorozás?

Mi az a kényszersorozás?

Figyelt kérdés

Sok KESMA alá tartozó médiában, illetve itteni válaszokban is olvastam, hogy Ukrajnában kényszersorozzák a hadköteleseket, és hogy ez mennyire elítélendő.

De mi a különbség a kötelező sorozás és a kényszersorozás között? Ha kötelező bevonulni a hadseregbe, akkor mi ebben a kényszer?

2023. aug. 14. 16:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
63%

"A kényszer sorozás meg az amit háborús helyzetben szoktak alkalmazni, jelen esetben Ukrajnában. Hogy azonnali hatállyal bekell vonulniuk, ha nem teszik meg akkor kényszert alkalmaznak( elvisznek az utcáról stb)"

Háborús helyzetben ez a sorozás az egész világon. Ha magadtól nem vonulsz be, akkor visznek. Mitől lenne ez specifikus esete a sorozásnak?

2023. aug. 15. 04:55
 22/26 anonim ***** válasza:
53%

Látom nagy keveredés van a fogalmakban:

sorozás kényszer és kötelező

hadkötelezettség

sorkötelezettség

mozgósítás

behívás

A kényszersorozás szót azért használja bőszen az oroszbarát ukránellenes sajtó, mert senki nem tudja pontosan mit jelent, de fülbemászóan ellenségesen hangzik, hogy háborúba kényszeríti Zelenszkij akaratuk ellenében az ukrán állampolgárokat, akik boldogan akarnák egyébként átadni az országukat az oroszoknak és béke lenne akkor - szól az agyalágyult Orbáni logika a kérdéskörben...

2023. aug. 15. 08:47
 23/26 Jeffrey Spender ***** válasza:
52%
Akik teljes lelki erőből kardoskodnak az ukrán ellentámadás mellett, láttak-e harctéri felvételeket, ismerik-e az eredményeket, és azt is, hogy a Nyugat pont nem nyújt támogatást ?
2023. aug. 15. 13:52
 24/26 Jeffrey Spender ***** válasza:

Az ukránoknak (és a mögöttük álló Nyugatiaknak) több opció is van.

2022. február 26.-án is lengethettek volna fehér zászlót.

Az első 100.000 áldozat után is lengethették volna.

400.000 áldozat elérésekor is letehetik a fegyvert. Jó eséllyel e

Sőt van olyan, aki 1 millió vagy akár 5 millió ukránt is hajlandó beáldozni.

Mindez a politikusokon múlik.

Zelenszkij elnöksége előtt csajokat castingolt az esti éneklős műsorban, meg tucat komédiás volt, szerintem nem ért az államigazgatáshoz / közigazgatáshoz, nemhogy nemzetközi politikához, a valódi döntéseket mások hozzák helyette.

https://www.youtube.com/watch?v=KqkcjdlKXlg

Az ukránok mennyi áldozatnál járnak, tekintve hogy a NATO az elején természetesen nem fogadta el Herszon elcsatolását, most viszont ők is azt próbálják tolmácsolni, hogy mondjanak le róla, nemhogy a Krímről ...

[link]

2023. aug. 16. 17:59
 25/26 kretens ***** válasza:
43%
Ha én Kárpátaljai magyar lennék és tudom hogy a biztos halálba visznek vagyis a frontra biztos hogy ellenálnák.Magyarként ez nem az én háborúm ha ott élnék.Ha már mindenképp meg kell halni akkor maghammal vinném a halálba az erőszakos sorozó banditákat.Ha meg kell halni akkor büszkén tenném.Mindig lenne nálam fegyver.
2023. aug. 27. 21:10
 26/26 Jeffrey Spender ***** válasza:

Ukrajnában már a tuberkolózissal kezelteket, meg az ideggyengéket toborozzák közkatonának. Korábban ez a kategória alkalmatlan volt, de most szükséghelyzet van, még az alkalmatlant is besorozzák.

[link]

Ez kényszersorozás, vagy nem ?

2023. szept. 9. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!