A Hadik c. filmben megtörtént esetek vannak?
Tegnap láttam a Hadik c. alkotást. Meglepődtem, mert ahhoz képest hogy hazai gyártmány volt elég jó alkotás volt. Viszont a végén teljesen azt hittem, hogy a kormány az egészet csak kitalálta, hogy ezzel a filmmel is sugalmazza az emberekbe az aktuális politikai trendet.
Mondom mire gondolok : Hadi(k) költségvetés kell. Hadi helyzetben van az ország. Azt hittem ők találták ki ilyenre a nevét. Aztán a poroszok ellen harcolunk, akik a németeket az LMBTQP ősnépet jelképezi és mi magyarok elfoglaljuk Berlint a Pride őshazáját. összefogva a sógorokkal (osztrákok)
Aztán amikor olvasgattam róla meglepetésemre kiderült, hogy ennek valós alapja van. Mik vannak !? Az lenne a kérdésem, hogy a mellékszálak is megtörténtek-e? Egy olcsó prostival akarta Hadik osztrák ellensége bizonyítani, hogy erőszaktevő a hazánk fia? Vajon a régi huszári bojt leplezte le, amit már nem használtak? Igaz, hogy megszerezte a porosz haditervet, amit elvett egy porosz nemestől és akit a végén a várban őlt le párviadalban?
Kedves kürasszír!
Örülök, hogy jó töris vagy. Tudom, hogy nem mi sarcoltuk meg Berlint. Nem is ezt írtam, hanem a film tudatalatti üzenetéről van szó. Viszont azt kérdezném tőled, hogy :
Az lenne a kérdésem, hogy a mellékszálak is megtörténtek-e? Egy olcsó prostival akarta Hadik osztrák ellensége bizonyítani, hogy erőszaktevő a hazánk fia? Vajon a régi huszári bojt leplezte le, amit már nem használtak? Igaz, hogy megszerezte a porosz haditervet, amit elvett egy porosz nemestől és akit a végén a várban őlt le párviadalban?
A film alaptörténete kétségtelenül igaz, a többiről, amiket kérdezel én nem hallottam, valószínűleg csak a kalandfilm készítés szabályai miatt írták a forgatókönyvbe, ugyanis nem dokumentumfilmről van szó, hanem játék, vagy kalandfilmről.
Például Mária Terézia ebben az időben már negyven év felett járt és túl volt legalább tizenhat szülésen, így biztosan nem egy hercig fiatal menyecske volt, ahogy a filmben megjelenik, inkább egy termetes asszonyság, aki már közel két évtizede uralkodik országain, így egyáltalán nem egy naív fruska volt már ekkor, de egy ilyen pompás romantikus szál jól jön egy kalandfilmben és ha már magyar rendezés, akkor miért ne lehetne kissé magyarosítani a történetet is?
Nem kell komolyan venni, szórakozz jól rajta, akár azzal, hogy különféle jelképeket keresel benne, akár a magyar virtust.
Párbaj az elmaradhatatlan egy ilyen filmben, meg kell bele cselszövés, meg intrika, meg hasonlók, mert a játékidőt valamivel ki kell tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!