Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi annak az oka, hogy mindenki...

Mi annak az oka, hogy mindenkinek magához kell beállítani egy fegyver nyílt irányzékát, és egy másik ember fegyverével szinte biztosan nem fogunk a céltábla közepébe lőni?

Figyelt kérdés

2023. júl. 22. 14:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A jó teljesítmény záloga, hogy "a csillagoknak együtt kell állniuk egy időben". Már a válltámasz hossza sem mindegy, - amennyiben nem maroklőfegyverrel akar lőni egy ember. Mások a szemek tulajdonságai. Más a célra tartási, célzási technika. -Hiába ismeri a lőelméletet - elvileg - minden lövő, ezek rányomják az eredményességre a bélyegüket. Ez a technikai oldal, de ott van idegállapot, pszichés ráhangoltság foka, minősége is.
2023. júl. 22. 15:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyáltalán nincs így nyílt irányzékkal. Annyi külömbség van hogy valaki szereti eltakarni célt valaki alá célozni stb. magyarul minimálisat fog téveszteni picit feljebb vagy lejjebb de nem számottevőt.

Az hogy a lövés mellé megy nem a célzással szokták elbszni. Célozni az öreganyám is tud. Ha csak ennyiről szólna a dolog mindenki mesterlövész lenne. A valóság az hogy az elsütő billentyű kezelése és a mentális faktor az ami befolyásolja hogy el-e talalod vagy sem .

Aminél van egyéni faktor az a távcsövéknél van, mert ott a dioptert mindenki a maga szeméhez állítja. Ha nincs beállítva akkor a szálkeresztet mindíg máshol látod.

2023. júl. 22. 17:17
 3/5 A kérdező kommentje:

Én arról beszélek, hogy a puska nem volt még belőve, így a haverom nagyjából belőtte a saját szeméhez (nyílt irányzék). Neki az ólmok a céltábla közepébe csapódtak.

Amikor én lőttem, nekem az összes lövés elment 2 óra irányába, a szórás viszont kb 2-3 centi sugarú körben volt.

2023. júl. 22. 17:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha a lövések oldalirányba mentek, ráadásul ekkora szórásban, akkor itt nem az irányzékkal lesz a gond, hanem meg kell szoknod a ravasz súlyát.
2023. júl. 22. 18:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor én lőttem, nekem az összes lövés elment 2 óra irányába, a szórás viszont kb 2-3 centi sugarú körben volt."

Valószínű kemény a sütője ezért egész kezeddel húzod nem pedig préseled. Gyakorolj majd megszokod.Illetve ha érdekel a téma akkor gyakorolj az ujjaiddal. súlyt is emelni vele illetve hogy külön tudd mozgatni őket

2023. júl. 22. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!