Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hány atombombája volt amerikán...

Hány atombombája volt amerikának a hirosimai támadás idején?

Figyelt kérdés
2023. júl. 20. 06:35
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk azt a részt sose értettem hogy Tokió porig bombázásátol nem omlik össze de ha valamivel több embert öl meg attól igen ...
2023. júl. 27. 07:53
 12/20 boaz válasza:

A kérdésednek köszönhetően magam is utána olvastam még az eseményeknek. Néhány dolgot eddig nem tudtam, szóval, a kérdésed felvilágosító hatással bír. Köszi. :)

1. Nagaszaki csupán a harmadik volt a listán. A második helyen Kokura városa szerepelt, oda dobták volna le a Fat Man-t augusztus 9-én. A rossz időjárási viszonyok miatt döntöttek mégis Nagaszaki mellett. Kokurát azóta a japánok "szerencsés város"-nak nevezik.

2. A márciusi tokiói gyújtóbombázást 334 darab B29-essel hajtották végre, 42 négyzetkilométeres területet a földdel téve egyenlővé, 100 000 (!) ember halálát okozva. Az Enola Gay pilótája egyetlen bombával, egymaga érte el ugyanezt a pusztítást. Talán az okozta az összeomlását, hogy Hirosimában nem oszlott a felelősség 334 felé.

2023. júl. 28. 08:22
 13/20 anonim válasza:

12/Boaz

Azok alapján, amit én olvastam, Paul Tibbets semennyire nem omlott össze Hiroshima lebombázásától. Nem is örült neki, de mint katona, tette a dolgát és pont. A háború után maradt is a seregnél, a légierőtől szerelt le a 60-as évek végén és még nyugalmazottként is ezen a területen melózott, tetejébe elég szép karriert futott be.

2023. júl. 31. 00:33
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem a parancsnokkal történt ez hogy békeharcos lett?
2023. júl. 31. 04:27
 15/20 boaz válasza:

13/ Subrutine

Igazad van. Valszeg az egyik történelemtanárom által érdekességképpen előadott, minden alapot nélkülöző "kis színes" ragadt meg bennem tényként.

2023. aug. 2. 21:30
 16/20 boaz válasza:

Ráadásul nem is egyedül volt.

[link]

Remélem, több butaságot nem írtam.

(Mondom én, hogy az ilyen kérdések vezetnek el a történelem jobb megértéséhez!)

2023. aug. 2. 21:51
 17/20 A kérdező kommentje:
Én még mindig nem értem miért mondják hogy nem volt jogos az atom. Oké hogy japán az oroszok miatt amúgy is megadta volna magát de addig még rengeteg amerikai halt volna meg mégha csak néhány nap alatt is...
2023. aug. 3. 11:19
 18/20 anonim válasza:

16/Boaz

Ez meg nekem volt uj, koszi! :)

Es teljesen egyetertek, hogy az ilyen kerdesek vezetnek a jobb megerteshez.

2023. aug. 10. 01:24
 19/20 anonim válasza:

Kerdezo:

Ez egy nagyon komplex kerdes. A japanok is borzalmas dolgokat muveltek a haboru alatt, de tudatosan tomegpusztito fegyvert vetni be egyertelmuen civil celpontok szazezrei ellen, ismet teljesen mas mufaj. A mai ertelmezeseink szerint ez boven kimeriti a haborus bun fogalmat.

Erveltek mellette, hogy a haboru leroviditese eleteket mentett meg (kerdeses, mennyire amerikaiakrol van szo), de ez mar nem derul ki. Lehetseges, hogy politikai erofitogtatas is szerepet jatszott benne. (Ami realis, ha a kesobbi atomkiserletekre es a hidrogenbombara gondolunk.)

En szemely szerint nem ertek egyet a bevetesevel, ahogy peldaul Drezda bombazasaval sem, fuggetlenul attol, melyik fel mit kovetett el.

Szerintem kell huznunk egy civilizacios hatart, bar lehet, hogy csak naiv vagyok. :)

2023. aug. 10. 01:46
 20/20 A kérdező kommentje:

Az a baj ezzel én meg olyanokat hallottam hogy az amerikai hadifoglyok arra ébredtek hogy elmentek az őrök a táborból és egyedül vannak és onnantól kezdve - legalábbis az őrök brutalitásától - már senki se halt meg közülük.

Ez bizonyos mértékig a villamos paradoxon, csak itt az a különbség hogy ami katonáinkat (anyáink gyerekeit) védjük az ellenség civil lakosainak a rovására.

Én úgy tudom meg lehet állapítani hogy sok amerikai nem halt meg egyedül a számokon vitatkoznak.

Drezdáról meghallottam egy elég érdekes dolgoty állítólag pontosan kiszámított hagyományos bomba mennyiséget dobtak le egy ép városra. És hirsoima is azért lett cél mert korábban nem bombázták. Így fel lehetett mérni mindkét esetben a karokat...

2023. aug. 10. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!