Megnyerheti ezt a háborút még Ukrajna?
Csak egy kérdés!
"Nem vagyok orosz-párti, elítélek egy szuverén ország elleni bárminemű agressziót"
Az usanak melyik agresszióit ítélted el?
Már akkor esélytelen volt, hogy az ukránok nyernek amikor az oroszok először átlépték katonákkal az ukrán határt Kijev felé.
A kérdés mindig is csak az volt hogy mikor lesz vége a háborúnak és az ukránok mit vesztenek vele.
Tévedés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy az oroszok csak nyerhetnek. Csupán annyit, hogy az ukránoknak nem is volt esélyük nyerni. Mert még ha valami csoda és az összes megmaradt nyugati fegyver átadása segítene nekik és az oroszok valamiért kivonulnának a szakadár területekről, Ukrajnának már akkor is vége van.
"Az usanak melyik agresszióit ítélted el?"
Erősen Ukránpártiként mondhatom helyette is:
Az összeset elítélem, az usa esetében is
És akkor most mi van?
#8 Igen, a "nyugat" ebben reménykedik.
De ez nekem valahonnan nagyon ismerős, az ilyen reménykedés.
Várj, megvan!
Ezt hallottam egész gyerekkoromban - csak akkor pont a másik oldalról: a kapitalista nyugat mindjárt összeomlik, már ott állnak a szakadék szélén.
Hogy miért kell most a kommunista szövegeket pont onnan hallgatnom ahová menekülni akartunk a szocializmusból?
Meg kellett próbálniuk, hogy tiszta lelkiismerettel állhassanak majd az ukránok jövő generációi elé.
Jelenleg valószínűtlennek érzem a 2014-es terület visszaszerzését, de a 22. óta elvesztett területekre is korlátozott esélyt látok.
Ezzel együtt az is történelmi léptékű ukrán győzelem, ha az önálló ukrán államiság felszámolásának igénével támadó Oroszországgal szemben sikerül megőrizniük az önálló ukrán szuverén államot, akármekkora terulettel is. Ha pedig Harkiv, Odessza és Herszon is az övéké marad, akkor méginkább jelentős ez a siker.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!