Miért kínozzák a hadifoglyokat?
Ezzel csak a harci morált fokozzák, mert senki nem akar az ellenség foglya lenni.
Én pont fordítva csinálnám. Például az oroszok helyében az elfogott ukrán katonákat hátravinném egy jó berendezett táborba, 4 hétig finom kaják, kurvák, playsztésön, medencés partik, aztán mehetnének vissza. Szerintem hatalmas harci morál csökkenés lenne a vége, mert ki a fene akar meghalni, tömegével adnák meg magukat, ha megtudnák, hogy mi vár rájuk. És egy ilyen "élménytábor" fenntartása nem kerülne annyiba, mint a rengeteg hadianyag. Vélemény? (bocsi, utóirat, nem az oroszoknak szurkolok, de most ez az aktuális)
"A félcédulás ruszkiszopó retardjobberek megafonosra isszák magukat tablettás fröccsel, és megtámadják a gyakorikérdéseket, hogy terjesszék az igét? :D"
Én is pont így képzelem
De a kérdező akkor sem közéjük való az biztos
Hadifogoj tárborba küldeni és tiszteletben tartani az emberi jogait mondjuk, az nem ártana.
Már csak azért sem mert ez az egyetlen garancia arra hogy a te katonáidat sem fogják sokkal rosszabbul kezelni ha ők kerülnek hasonló helyzetbe, persze kormánya válogatja, az orosz vezetőség látványosan szarik arra hogy mi történik az orosz katonákkal vagy akár civilekkel...
Csakhogy a háború nem így működik.
Ha így működne, akkor konkrétan minden katona rögtön az első harcérintkezésnél megadná magát, és menne üdülni, ahelyett, hogy a lövészárokban ázzon, fázzon, stb.
Fogja már fel mindenki, hogy a háború nem egy wellness hétvége.
Ez nem bújocska, nincs olyan hogy ipi apacs, megadom magam, és vigyetek üdülni.
Ha meg is adod magad, semmi garancia nincs rá, hogy nem lőnek le ennek ellenére, és arra sincs, hogy nem fognak ütni, verni, éheztetni a fogságba.
Sőt, arra sincs, hogy civilként majd mindenki úgy vigyáz rád, mint a hímestojásra.
Sz-r ügy, de ez van.
"Ha meg is adod magad, semmi garancia nincs rá, hogy nem lőnek le ennek ellenére, és arra sincs, hogy nem fognak ütni, verni, éheztetni a fogságba."
A kérdező felvetése pedig pont ezt ásná alá, egész logikusan.
Ha ezt a hiányzó garanciát megkapnák a másik oldalon, akkor egész gyakoriak lennének a fegyverletételek mindkét oldalon (feltéve ha kölcsönös) és talán még gyorsabban dűlőre jutnának a háborúban is. Talán...
Igen, és ha a nagyanyámnak f@rka lett volna, ő lenne a nagyapám.
És ha tizedekkora lenne a gravitáció, akkor simán felugorhatnék a második emeletre, nem kéne lépcsőzni.
Én komolyan nem értem, hogy mire jó ez a vágyvezérelt gondolkodás.
A világ olyan, amilyen, és kész.
16#
Ez egy stratégiai újítás lehetőségének mondanám, nem vágynak.
Csak az orosz oldalon erre eleve nem volt nyitottság, az ukrán oldalon pedig emiatt már nem is lehet így.
Pedig ez a stratégia mindig az éppen erős fölényben lévőnek kedvezve felgyorsítaná a háború lefolyását. Ha az orosz valóban erősebb lenne, így csinálva gyorsabban szét tudná zülleszteni az ukrán hadsereget.
De nézzük az amerikai hadsereget, ők konkrétan így adják el.
Nem azt mondom hogy ilyenek, hanem azt hogy az USA imidzse arra épít hogy "emberségesek" (még ha nem is igazán azok) és nekik így könnyebben is adja meg magát egy nem fanatizált katona.
Tehát ez a stratégia egy létező és alkalmazott dolog, ami nem egészen hülyeség.
Ha azt gondolod hogy egy hadifogoj tábor az üdüléssel és a wellnesshétvégével hozható párhuzamba akkor nagyon elvagy tévedve....
Azért tudjunk már külömbséget tenni aközött hogy életben tartjuk a fogjokat emberhez méltó körülmények között meg a között hogy szándékosan kínozzuk majd árokba lőjük őket.
"Azért tudjunk már külömbséget tenni aközött hogy életben tartjuk a fogjokat emberhez méltó körülmények között meg a között hogy szándékosan kínozzuk majd árokba lőjük őket."
Én pont azt teszem
A kérdező felvetése persze túlzás a ps-el meg a wellnessel, de azért láthatjuk azt, hogy ha nem az oroszoknál (is) tapasztalt embertelen bánásmódot alkalmazzák, akkor a hadifogság már egy nagyon is csábító opció sok ellenséges katona számára. Wellness nélkül is. Ez a lényeges különbség lényeges változásokat idézne elő, a fölényben lévő fél javára leginkább. Talán pont ezért nem alkalmazzák, mert egyik fél sem érzi magát fölénybe. Nem véletlenül nem.
Mindkét oldal követ el túlkapásokat, amit a másik oldal persze jól felnagyít. Saját narratíva: kínozzák, kivégzik a hadifoglyokat meg ne add magad! Másik oldal narratívája: gyere csak itt jó dolgod lesz.
Az igazság meg a kettő között van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!