Az ukránok kezdik visszafoglalni az első falukat Zaporizzsjában. Hol van a sok szakértő, akik szerint megakadt az offenzíva?
"Ja értem, szóval ha az oroszok Bahmut körül sorra foglalják el a településeket és bekerítik a várost,"
Sosem kerítették be az oroszok Bahmutot. :)
Már a tököm kivan ezektől a kérdésektől. Az egyik fél azt hiszi, hogy 2 tanya elfoglalása már átütő siker, a másik meg már azt vízionálja, hogy az oroszok holnapra Berlinben lesznek, mert sikerült felvenni egy drónnal azt, ahogy aknára fut egy szakasznyi ukrán (majd utána a mozgó orosz csapatok is ráfutnak a saját aknáikra... igen, ilyen is volt most :D).
"Sosem kerítették be az oroszok Bahmutot"
Nem is írtam ilyet, azt írtam, hogy Bahmut bekerítése volt a cél a környező falvak elfoglalásakor. Szó szerint azt írtam, hogy "sorra foglalják el a településeket és bekerítik a várost"
Mivel nem is foglalták el az összes települést, így nem is keríthették be a várost, de direkt nem is múltidőben írtam, hanem jelenben, utalva magára a folyamatra. Nem kell olyat belelátni, ami ott sincs.
"majd utána a mozgó orosz csapatok is ráfutnak a saját aknáikra"
Az ukránok is a saját aknáikra futottak rá, hiszen az oroszoknak sosem voltak állásaik azon a szakaszon. Tudták is hogy ott aknák vannak, nem véletlenül vetettek be aknamentesítőket is, amiknek a roncsai szintén látszottak a képeken.
Én csak azt mondom, hogy célszerű mindkét fél hadmozdulatait egyformán értékelni. Ha orosz részről meg sem említjük néhány falu elfoglalását, sőt, Bahmut jelentőségét is bagatelizáljuk, akkor nem kell örülni annak sem, hogy az ukránok sikeresen bevonultak egy-egy fronvonalon álló faluba. Vagy ha az orosz menetoszlopok megsemmisítését ünnepeljük és leszóljuk az orosz vezetést miatta, akkor ugyanezt tegyük meg az ukránokkal is. Ha valaki szerint egy-egy, az elérhető legmodernebb eszközökből álló menetoszlop megsemmisítése "belefér" egy offenzívába, akkor meg ne ünnepeljük azt sem, hogy az oroszok ugyan így járnak. Ha az oroszokat kinevetjük, amiért a saját aknáikra futnak, nevessük ki érte azokat az ukránokat is, akik éppen több hónapos NATO kiképzésről tértek vissza, és ha nem is lettek profi katonák, legalább alapvető taktikákat megtanulhattak volna.
Ahhoz nem kell szakértelem, csak szimpla értelem, hogy felfogja valaki: egy háború műveletek sorából összeálló csaták rendszeréből áll.
Ahhoz, hogy megnyerhess egy háborút, számolatlan csata összesített eredményeként kell olyan kényszerhelyzetbe hoznod a fegyveresen veled szemben álló felet, hogy ne legyen érdemi választási lehetősége a békekötés megkezdésekor.
Vannak, akiknek ez nem haladja meg az értelmi képességeit kérdező, de a jelek szerint neked igen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!