Az F-22 és az F-35 vett már részt valódi harcban?
Nem vagyok szakértő a témában, és csak annyit találtam róluk, hogy átestek már a tűzkeresztségen. Hol történt ez és kb hány bevetésük volt, mire használták őket?
A válaszokat előre is köszönöm!
Igen. Idén április 25-én egy izraeli F-35-öst pont a függetlenség napi légi bemutatón orvul megtámadott egy ottani galamb.
Class B kárt okozott (2-10 millió USD).
"Ha valódi harc alatt egy hasonló kategóriájú kinai vagy orosz géppel történő légiharcra gondolsz akkor ilyen még nem volt. Az usa csak gyengébbekkel mer kikezdeni."
Akkor kicsit pontosítsunk: elképesztően örülnöd kéne, hogy amerikai és orosz/kínai gépek nem lövöldöznek közvetlenül egymásra. Másrészt meg azért nem találkozott még az említett két amerikai gép hasonló orosszal vagy kínaival, mert NINCS ilyenjük valóban bevethető, sorozatgyártott állapotban. A kínaiaknak valószínűleg előbb-utóbb lesz, az oroszoknak meg maximum akkor, ha piros hó esik. Az Armata rendszeresítésére sincs pénz, egy 5. generációs vadászgépre pláne nem lesz.
"Az usa csak gyengébbekkel mer kikezdeni."
Ez tök cuki, de ki is erősebb nála? A klingon birodalom? :D
Légi harcban egyik típus sem vett részt (nem volt "kivel", a honi légtérben eltévedt gépek kísérete, a kínai kémléggömb lelövése meg nem igazán nevezhető légi harcnak).
Az F-35 többször bevetésre került Szíriában, elsősorban a valós körülmények közötti csapatpróbák megszerzése céljából (meg azért mert kellően nagy számban van rendszeresítve, hogy pont egy Lighting géppár kapja a feladatot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!