Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az F-22 és az F-35 vett már...

Az F-22 és az F-35 vett már részt valódi harcban?

Figyelt kérdés

Nem vagyok szakértő a témában, és csak annyit találtam róluk, hogy átestek már a tűzkeresztségen. Hol történt ez és kb hány bevetésük volt, mire használták őket?

A válaszokat előre is köszönöm!

2023. jún. 2. 23:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A 35 ről tudok hogy szíriában bevetésre került izrael által, kettőt le is szedett a légvédelem. A 22 est nem hiszem bár régota rendszeresítve van de az elsősorban vadászgép a légi fölény kivívására tervezték
2023. jún. 3. 08:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést , par honapja kínai lufit azt f22 vel lőtték ki ( ha ez bevetésnek számít)
2023. jún. 3. 08:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
F22 szerintem még nem, azokat többnyire csak készültséget adnak az amerikai légtér védelmére, missziókban úgy tudom nem vetették őket még be.
2023. jún. 3. 08:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert az F-22 speciális feladatokra szánt vadászrepülőgép, nem klasszikus frontvonalas mint az F-15.
2023. jún. 3. 10:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Idén április 25-én egy izraeli F-35-öst pont a függetlenség napi légi bemutatón orvul megtámadott egy ottani galamb.

Class B kárt okozott (2-10 millió USD).

[link]

2023. jún. 3. 10:30
 6/9 anonim ***** válasza:
13%
Ha valódi harc alatt egy hasonló kategóriájú kinai vagy orosz géppel történő légiharcra gondolsz akkor ilyen még nem volt. Az usa csak gyengébbekkel mer kikezdeni.
2023. jún. 3. 13:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ha valódi harc alatt egy hasonló kategóriájú kinai vagy orosz géppel történő légiharcra gondolsz akkor ilyen még nem volt. Az usa csak gyengébbekkel mer kikezdeni."

Akkor kicsit pontosítsunk: elképesztően örülnöd kéne, hogy amerikai és orosz/kínai gépek nem lövöldöznek közvetlenül egymásra. Másrészt meg azért nem találkozott még az említett két amerikai gép hasonló orosszal vagy kínaival, mert NINCS ilyenjük valóban bevethető, sorozatgyártott állapotban. A kínaiaknak valószínűleg előbb-utóbb lesz, az oroszoknak meg maximum akkor, ha piros hó esik. Az Armata rendszeresítésére sincs pénz, egy 5. generációs vadászgépre pláne nem lesz.

2023. jún. 3. 16:02
 8/9 anonim ***** válasza:
85%

"Az usa csak gyengébbekkel mer kikezdeni."

Ez tök cuki, de ki is erősebb nála? A klingon birodalom? :D

2023. jún. 3. 18:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Légi harcban egyik típus sem vett részt (nem volt "kivel", a honi légtérben eltévedt gépek kísérete, a kínai kémléggömb lelövése meg nem igazán nevezhető légi harcnak).

Az F-35 többször bevetésre került Szíriában, elsősorban a valós körülmények közötti csapatpróbák megszerzése céljából (meg azért mert kellően nagy számban van rendszeresítve, hogy pont egy Lighting géppár kapja a feladatot).

2023. jún. 4. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!