Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Menekülnél vagy harcolnál?

Menekülnél vagy harcolnál?

Figyelt kérdés

Újra háborús helyzet van Európában, de szerintem ezt mindenki tudta. Az európai államok, köztük Magyarország is fegyverkezik. Többet költ a kormány a hadseregre illetve elkezdődtek a toborzások is! A gimnáziumokban megjelentek a honvédség plakátjai. Nálunk katonák is jöttek előadást tartani.

Nade…azt látom a mai fiataloknál, hogy nincs nemzeti öntudatuk, nem érzik fontosnak azt, hogy egy nemzethez tartozunk. Sokan ki is nyílvánították, hogy ha idejön a háború akkor ők húznak innen el. De akkor ki fog harcolni? Személy szerint én fegyvert fognék mert lelkiismeret furdolásom lenne, ha gyáván megfutamodnék amikor hív a kötelesség! A II. világháborúban 14-15 évesek önszántukból mentek harcolni a nácik ellen! Ti mit gondoltok fiúk? Futnátok vagy harcolnátok?

!!Nem olyan válaszok érdekelnek, hogy “nem lesz háború” mert aki ezt állítja az tájékozatlan! Ezzel azt állítom, hogy képtelenség az, hogy 100% annak az esélye, hogy nem lesz háború!!

2023. máj. 1. 11:06
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

#29 nem xd

Én most vagyok végzős és igen, kikerültek plakátok a sulinkba. “csatlakozz a honvedseghez” mindenhol ott vannak. De ezek a háború óta —> egyértelmű, hogy a honvédséget akarják erősíteni, új tagokat gyűjteni, kiképezni az embereket

Amit hozzáfűztél a nemzeti öntudatról…te, ahogy említetted tényleg nem vagy magyar, hiszen felmenőid sem voltak magyarok - nyilván nem tudsz azonosulni a magyar hazafisággal. De nemcsak a háborús helyzetre értem a nemzeti öntudatot hanem a mindennapokra. Egyedül a foci vbken lobogtat mindenki magyar zászlót és ordibálják, hogy RIA RIA HUNGÁRIA de nem egy sztorit hallottam, hogy ballagásokon a himnuszt végigbeszélik az emberek…

Mindenki szó szerint leszarja a hazát. Leszarják a trianont. Bocsi, de szerintem nagyon közbejátszik az, hogy az országunk olyan amilyen. A trianoni határoknál voltak bányáink. Több nyersanyag és érc. Nem kellett importálni. Azt pedig ne mondja nekem senki, hogy jók így a határok mert szerintem nem jutunk hozzá elég nyersanyaghoz csak ha importálunk —> fizetnünk kell érte. Míg románia Erdély kincseiből gazdagodnak.

Itt kanyarodhatunk vissza a nemzeti öntudathoz. Ha mind a 9millió magyar akarná, hogy visszakapjuk a régi határokat besokkalna közép-európa.

Mert képzelj el egy országot aminek vannak bányái, erdői, kikötője, olajmezői stb

és még egyet aminek nincsenek meg ezek és importálnia kell.

2023. máj. 1. 17:43
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

A foci meccs az, ahol aztán tényleg nincs szükség semiféle nemzeti öntudatra. Annál meg aztán tényleg nincs lejjebb, mikor kifütyülik, meg megdobálják a játékosokat csak azért, mert a másik csapatban játszik. Ha erről szól a nemzeti öntudatod, akkor tényleg nem kérek belőle. A foci sport, amit azért játszanak, hogy a nézőket szórakoztassák. Lehetne egyformán örülni mindkét csapat szereplésének, bármiféle ordibálás, szitkozódás és politikai nézetek bevitele nélkül is.

Trianon szerintem sokaknak fáj, de mióta EU tagok vagyunk, szinte lényegtelen hogy hol húzódnak a határok. Mindenki szabadon járhat-kelhet, olcsóbban tudunk importálni is, hozzáférünk a teljes EU nyersanyagpiacához is, stb. Ha nem lennénk tagjai ilyen kiterjedt gazdasági szövetségnek, akkor valóban számítana hogy mennyi nyersanyagunk és területünk van, de jelenleg legkisebb gondunk is nagyobb annál, hogy melyik város mentén húzódnak az országhatárok.

2023. máj. 1. 22:34
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
Max ha a marslakók támadnák a Földet akkor harcolnék, de amúgy meg a bánat sem harcolna pár politikus hülyesége miatt, a Föld nevű bolygó elég nagy, és totál nem izgatnak az emberek által húzott határok, nekem a haza ott van ahol a családom, szóval köszönöm szépen, én a családom kimenekíteném, aztán élnénk boldogan máshol, meghagyom másoknak a " dicsőséges halált a hazáért ".
2023. máj. 1. 22:36
 34/44 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, de Én még a földönkívüli megszállók ellen sem harcolnék, inkább átállnék az Ő oldalukra, és ha lehetne tanulnék tőlük.
2023. máj. 1. 23:59
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Minden ország fegyverkezett eddig is. A NATO meg rászólt az országokra hogy ideje lenne azt a 2%-os GDP feltételt teljesíteni. Már Trump is szólt érte, most hogy háború van, most az is elkezdte intézni aki eddig nem akarta.

Toborzások is mindig voltak, ahol nem sorkatonaság van, ott toboroznak. Az USA középiskoláiban is van toborzás, reklámozzák a hadsereget, ahogy tették 10-20-40-60 évvel ezelőtt is.

"Futnátok vagy harcolnátok?" - Ki ellen? Az ukránok elfoglalják Kárpátalja után a Tiszántúlt is? Esetleg az EU rohanná le Magyarországot? Vagy mi lenne az elképzelt helyzet?

Futni hová? Nyugaton nem fogadnák szívesen a magyarokat. Ha meg győzne a magyar állam, akkor utána soha többet nem térhetne vissza az aki elmenekült a harcok elől. Mert ugye az valami sok éves börtönbüntetésnek nézne elébe.

2023. máj. 2. 07:36
 36/44 anonim ***** válasza:
13%
Mellesleg ha világháborúról van szó, akkor meg nyugaton, Ausztráliában, meg máshol is simán besoroznának mint menekültet. Nem biztos, de simán elképzelhető.
2023. máj. 2. 07:39
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
Eddig nem volt " világháború ", Az elsőben és a másodikban is votl egy rakat semleges orsázg, és még több terület ahol semmilyen harcok nem foyltak...
2023. máj. 2. 09:30
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

37 : "Eddig nem volt " világháború" - Dehogynem. Kettő is.

Amúgy meg azért tettem oda hogy "HA". Feltételes módban. :-)

Lehet hogy volt semleges ország, de ki tudja előre hogy melyik lesz semleges és melyik nem? Amelyik semleges maradt, annak is csak mázlija volt. (Svájc). Nem úgy megy hogy kijelenti egy ország hogy ő nem akar háborút és akkor ott nem lesz háború. Lengyelország sem akart, aztán két oldalról támadták meg. '39-ben.

Mivel mások itt emlegettek Ausztráliát, Németországot, nyugatot, stb, arra reagáltam. Evidens hogy nem Dél Afrikára céloztam amikor azt mondtam hogy ott is lehetséges sorozás. Ha az USA-ban letelepedsz, automatikusan kapsz egy sorozókártyát, amivel regisztrálva vagy háborús sorozáshoz.

2023. máj. 2. 10:30
 39/44 anonim ***** válasza:
23%
A kérdező világhábi feelingbe él🙂nem lesz HÁBI ez csak a hívek fejébe van elültetve. Oroszország nem keveredik bele a Natoval való összecsapasba. Az a végét jelentené. Mire a ruszki pislogna egyet már villana is a vaku a sarki fény Oroszország felett.
2023. máj. 2. 18:39
 40/44 anonim ***** válasza:
0%

Putyin nem hülye.

Nagyon jól tudja mi lenne abból, ha világháborúvá szélesedné az ukrajnai "különleges katonai művelete".

Nem valószínű, hogy tudna annyi embert és hadianyagot összeszedni, hogy a komplett NATO - val sikeresen megküzdjön.

Ilyen értelemben nem lesz háború, kérdező!

Nagyon sokan vannak (EU és USA), akik tudnak tenni az ellen, hogy ez megtörténhetne és nem is jönne jól egyik politikai vezetésnek sem.

2023. máj. 2. 19:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!