Dél-Koreában a 18 és 30 év közötti munkaképes férfiaknak miért kell beállniuk katonának?
Észak-Korea az T-55 / 62-esekkel és MiG-21 / MiG-23-asokkal bír, és nagyon kevés, és szintén múzeális értékű MiG-29-essel. Ezekkel még a dél-koreai K1-88-as Baby Abrams-ek, és F-15K Slam Eagle-k is elbírnának, egyoldalú agyaggalamb lövészet lenne.
Ez inkább egy megszokás azokból az időkből, amikor sem a dél-koreaiaknak, sem az amerikaiaknak nem volt technológiai fölényük, és mindkettejük, még az amerikaiak is a tömeghadseregben utaztak.
Napjainkra értelmét vesztette.
Egyrészt a DMZ az mindkét irányba teljesen el van aknásítva.
Másrészt a legelső bekezdésben is írt technológiai különbség miatt.
Harmadrészt a riportok szerint békülékenyek a felek, a koreaiak, ők nem viseltetnek egymás iránt haraggal, ellenben a kínaiak mind a mai napig utálják egymást.
Az oroszok a stratégiai légierejüket szeptember 12-én vetették be először, nem február 24-én.
A sima légierejüket meg mindmáig nem vetették be.
Helyettük a teljesen elavult Szu-25-ös Frogfoot csatarepülőkkel szórnak buta fegyverzetet.
Ukrajna infrastruktúrájának az orosz érában építették, ezért az elejétől kezdve a sajátjuknak tekintették, és tiltólistázták a rombolásukat. És mindmáig ez a szemlélet uralkodik.
A légierőt hagyva, amint írtam, a DMZ az mindkét irányba teljesen el van aknásítva, hogyan tolnák északabbra a frontot ?
És egy kiújult koreai háborúhoz mit szólna Kína ?
Azert, mert a ket orszag kozotti haborut nem zarta le beke, jelenleg csak tuzszunet van.
Azaz most is hadiallapot van a ket orszag kozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!