A második világháborúban az .50 slap milyen tankok leküzdésére lett volna képes?
A gyengén páncélozott felderítőjárművek, csapatszállítókat, v. páncélozottság nélküli teherautókat, egyéb járműveket lehetett vele kilőni. Harckocsit még közvetlen közelről sem (max. a háború eleji típusokból).
A harckocsi mozog, nem áll meg egy helyben, hogy kényelmesen célozgassanak rá. A becsapódó lövedék elég nagy zajt kelt a parancsnok azonnal odanéz és ha belövést lát valahonnan akkor parancsot ad annak tűz alá vételére. Márpedig elég nagy ramazurit tud csapni 1-1 becsapódó "malac" ahhoz hogy ne lövöldözgessenek csak úgy a harckocsira.
Hozzáteszem megerősített védelmi állások esetén nem gázol bele a harckocsi csak úgy egyedül. Vagy kötelékben van, de leginkább kísérő gyalogsággal és a harckocsi csak tűzfedezetet biztosít. A II. Vh. idején bevett harceljárás volt, hogy egyrészt a harckocsinak volt önálló tankkísérő fedezete gyalogságból (a mágneses aknákat ráaggatni tervezők kiiktatására), másrészről megerősített állásoknál a gyalogság ment előre a harckocsi csak tűzfedezetet biztosított (a védelemben lévő géppuskafészkeket, lőállásokat iktatta ki) az előrenyomuló gyalogság elől.
Köszi!
A malac egyébként mit jelent pontosan? Gondoltam rákeresek, de nem találtam róla semmi konkrét kérdést. Gondolom valamiféle lövedéket jelenthet, rakátékra is láttam már használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!