Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A második világháborúban az...

A második világháborúban az .50 slap milyen tankok leküzdésére lett volna képes?

Figyelt kérdés
Azt kell tudni róla, hogy 500 méterről 34mm acélon képes áthatolni. Gondolom közvetlen közelről, amikor a lövészároknál van a tank, onnan szépen megsorozva a browning-al még a tigris tankot is legyűrte volna, nem? Annak 6cm vastag páncélja van oldalt, de úgy gondoltam, hogy több lövés is ugyanoda. Nyilván életszerű keretek között, nem egy tárnyi (250) ugyanoda, hanem mondjuk "csak" 10-20.
2023. márc. 3. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:

A gyengén páncélozott felderítőjárművek, csapatszállítókat, v. páncélozottság nélküli teherautókat, egyéb járműveket lehetett vele kilőni. Harckocsit még közvetlen közelről sem (max. a háború eleji típusokból).

A harckocsi mozog, nem áll meg egy helyben, hogy kényelmesen célozgassanak rá. A becsapódó lövedék elég nagy zajt kelt a parancsnok azonnal odanéz és ha belövést lát valahonnan akkor parancsot ad annak tűz alá vételére. Márpedig elég nagy ramazurit tud csapni 1-1 becsapódó "malac" ahhoz hogy ne lövöldözgessenek csak úgy a harckocsira.

Hozzáteszem megerősített védelmi állások esetén nem gázol bele a harckocsi csak úgy egyedül. Vagy kötelékben van, de leginkább kísérő gyalogsággal és a harckocsi csak tűzfedezetet biztosít. A II. Vh. idején bevett harceljárás volt, hogy egyrészt a harckocsinak volt önálló tankkísérő fedezete gyalogságból (a mágneses aknákat ráaggatni tervezők kiiktatására), másrészről megerősített állásoknál a gyalogság ment előre a harckocsi csak tűzfedezetet biztosított (a védelemben lévő géppuskafészkeket, lőállásokat iktatta ki) az előrenyomuló gyalogság elől.

2023. márc. 4. 00:05
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

A malac egyébként mit jelent pontosan? Gondoltam rákeresek, de nem találtam róla semmi konkrét kérdést. Gondolom valamiféle lövedéket jelenthet, rakátékra is láttam már használni.

2023. márc. 4. 00:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, a "malac" aknavető v. tüzérségi v. harckocsi gránát, de használják nem irányított rakétablokk rakétáira is.
2023. márc. 4. 00:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Miért hívják annak?
2023. márc. 4. 00:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát ezt pontosan nem tudom, szerintem az alakja miatt. A tüzérségi gránát, aknavető gránát tömzsi, zömök mint egy hízósertés (és majdnem olyan nehéz is, ~50 kg körül kóstál egy 155-ös gránát). A nem irányított rakétablokkra szerintem csak átragadt a név.
2023. márc. 4. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!