Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katonai alkalmassági szemvizsg...

Miauvau kérdése:

Katonai alkalmassági szemvizsgálat?

Figyelt kérdés
NKE-re szeretnék bekerülni, a kérdésem az lenne, hogy a szemvizsgálaton mennyire veszik komolyan a dioptriát? Illetve én a katonai infokommunikácio szakára tervezek menni, ahova tavaly sem jelentkeztek elegen. Van esély rá hogy alkalmasságin -4-es dioptriával átengedjenek, vagy maximum fellebezés után engedjék?

2023. febr. 16. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha szemüvegben el tudod olvasni a táblát, felvesznek

Amúgyis létszámhiány van, lehet akkor is felvennének ha nem tudád elolvasni :)

2023. febr. 17. 08:47
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez tapasztalat?
2023. febr. 17. 09:59
 3/11 anonim válasza:

Na, kérdező, hogy volt a dolog?

Tilos a szemüveg?

2023. jún. 27. 13:47
 4/11 A kérdező kommentje:

Másodfokon átengedtek, hála a jó tanulmányi eredményeimnek meg a jó AVIm-nak.

Amúgy nem harcoló beosztásba beengedik az embert 3 dioptria alatt, de felette is csak meghatározták hogy legkésőbb mikor csináltassam meg a szemem

2023. jún. 27. 22:34
 5/11 anonim válasza:
Tehát ha specializáció előtt megcsináltatod a szemed, akkor mehetsz bárhová gondolom
2023. jún. 27. 22:47
 6/11 anonim válasza:
AVI? Az micsoda
2023. jún. 27. 22:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Alkalmassági vizsgálat, itt most a fizikai felmérő részére gondolok
2023. jún. 28. 06:38
 8/11 anonim válasza:
Februárba ugye le kell adni a fősulis, egyetemi jelentkezési sorrendet, utánna mikor vannak a vizsgálatok? Gondolok itt, mikor volt az eü-s, az elbeszélgetés / pszichikai, fizikai felvételi dátumokra bontva? Nagyon nem vagyok képben, jövőre pedig nekem is le kell adni a jelentkezést.
2023. jún. 28. 10:02
 9/11 A kérdező kommentje:

Nekem április elején küldték el a behívó levelemet emailben. Itt le írták hogy mit kell vinni és miből áll az alkalmassági. Kecskeméti Honvéd Kórházba kell beérni 7:30-ra, mindenki kap egy füzetet amibe gyüjteni kell a különböző orvosoktól a pecséteket hogy alkalmas vagy e. Nagyon kedvesek voltak az ápoló csajszik, segítettek irányítgattak, nem volt baj. Ez az egészségügyi része. Aztán van egy pszichológiai vizsgálat, ott van egy tesztfüzet iq teszt benne 40 kérdés, elég nehéz. Én abba 17-et csináltam meg jól az jónak számít azt mondták. Van még egy számítógépes kérdéssor is, 300 kérdéssel, ott arra kell vigyázni hogy ismétlődnek a kérdések. Ja meg a kettő teszt között van még egy, ott 5 jegyű számok villannak fel egy tized másodpercre és le kell őket írnod. Utána leülsz pár percre a pszchiológussal beszélgetni, kérdez párat, elmondja az eredményeid. Harmadik része az egésznek pedig a fizikai alkalmassági, ott 2 perc alatt kell felülésezni, max pont szám 100 és 90-re kapod meg, ezt követően válszthatsz hogy fekvőzől vagy húzodkodsz ami szintén 100 pontot ér, előbbinél 70 utóbbinál 20 a max pont. Majd a futás 3200 méter 160 pont a max, 13:30-ra kapod meg a legjobb pontot. Minimum pontszám a 220 hogy bekerülj a 360-ból, nekem 281 lett ami nem a legjobb de még feljebb tornázom.

Ha ez megvolt akkor küldenek egy emailt pár napra rá hogy jelenj meg pályaorientációs beszélgetésen Pesten a Zrínyi laktanyába, itt leültetnek néhány főtiszttel (alezredessel ezredessel) megkérdezik miért akarod ezt, illetve néhány műveltségi kérdést is feltesznek de itt már nem fognak baszakodni. Beszélgetés után meg ruha mérezvételezés van.

Ha az AVI-n bármi miatt baszakodnának akkor fel lehet lebbezni, és behívnak másodfokú vizsgálatra, itt egyénileg döntik el hogy átengednek e. Általában átengednek, de ez nyílván függ attól hogy milyen szakra jelentkeztél és mik oda a követelmények

2023. jún. 28. 10:33
 10/11 anonim válasza:
Nagyon szépen köszönöm, hát figyu, a szemem meg lesz csináltatva, gerinc ferdülésem nincs, izomzatom eléggé fejledt, cukrom rendbe, vérvételen soha nem voltam, de gond nemgondolom hogy lenne bármimmel is. Az IQ tesztbe nem emlékszel kb. Milyen kérdések voltak? Tudom, full másokat fogok kapni, de azért mégis jobb ha tudom mire számítsak
2023. jún. 29. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!